Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g margarina
- 125 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 dl soka od pomorandže
Za fil I:
- 300 g mlevenih lešnika
- 125 g margarina
- 125 g šećera
- 2 dl mleka
Za fil II:
- 3 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 125 g šećera u prahu
- 100 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
Ostali sastojci:
- 4 dl slatke pavlake
- 200 g piškota
- 2 dl mleka
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i izmešati.
2. Posebno umutiti margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Dodati natopljeni keks i izmešati.
Fil I:
1. Mlevene lešnike preliti vrelim mlekom.
Fil II:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti omekšali margarin i šećer u prahu. Sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
1. Dno kalupa za tortu prekriti smesom za koru. Preko kore naneti fil od lešnika, a potom premazati filom od čokolade.
2. Zatim poslagati red piškota prethodno natopljenih mlekom i naneti fil od vanile.
3. Gotovu tortu premazati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)