Goca Tržan otvara vrata dupleksa u kom živi sa kćerkicom Lenom i verenikom Rašom Novakovićem

Goca Tržan otvara vrata dupleksa u kom živi sa kćerkicom Lenom i verenikom Rašom Novakovićem

Autor: | 09/04/2014

0

Pop pevačica Goca Tržan sa kćerkom Lenom i emotivnim izabranikom Radomirom - Rašom Novakovićem živi u dupleksu u beogradskom naselju Mirijevo, a magazinu „Hello!“ otvorila je vrata svoje porodične oaze.
U predivno uređenom stanu popularne pevačice dominiraju vedre boje, koje na najbolji mogući način oslikavaju Gocin optimizam i pozitivnu energiju. Kada se pre više od dve godine razvela od Ivana Marinkovića, oca njene petogodišnje kćerke, odlučila je da potpuno promeni životni prostor. Sada uživa sa dečkom i kolegom iz svog benda, bubnjarom Radomirom, sa kojim planira brak i proširenje porodice. Temperamentna tridesetdevetogodišnjakinja uspešna je na svim životnim poljima i tokom dve decenije karijere uvek je uspevala da bude vrhunski profesionalac i posvećena majka. U popularnoj muzičkoj emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“, koja se prikazivala na televiziji „Prva“, Goca je iznova osvojila publiku pokazavši zavidno umeće u imitiranju kolega. Dok niže nastupe u našoj zemlji, kao i u inostranstvu, uvek se trudi da publici podari maksimum svog pevačkog umeća i energije. Raduje se svakom putovanju, bilo da je poslovno ili privatno, jer osećaj u trenutku kada se vrati u toplinu porodičnog doma za nju nema cenu.

Čime ste se vodili kada ste uređivali životni prostor?

- Pre svega funkcionalnošću i ličnim poimanjem udobnosti. Prezirem hladan životni, besprekorno uređen, bez ijednog ličnog pečata. Moj životni prostor mora da odlikuje toplina doma u kakvom sam i sama odrasla, jer želim da i moja Lena ima taj osećaj sigurnosti i oaze u našoj kući.

Koji vam je omiljeni deo stana?
- Najdraži delovi doma su mi Lenina soba i dnevni boravak jer je tu uvek veselo. Kada nam dođu prijatelji i porodica, pustimo muziku i ja obavezno kuvam. Mnoge detalje u Leninoj sobi i dnevnom boravku napravile smo upravo nas dve od različitog materijala dok smo se igrale. Specijalnost su nam magneti za frižider u različitim oblicima.

Po čemu je poseban vaš stan?

- Po bojama i udobnosti, po tome što je ušuškan i vrlo ženski. Ta ženstvenost se odražava u pufnastim jastucima, tepisima i zavesama, ali i u tome što obožavam mirišljave sveće koje kupujem u neograničenim količinama, jer mi stvarno prijaju. I njihov miris i atmosfera koju pravi njihova svetlost.

Detalji daju osobenost svakom prostoru?
- U mom domu dominiraju lične uspomene sa raznih putovanja, koje mu daju toplinu, baš kao i zidovi koji su u bojama i nameštaj, koji se u sve to lepo uklapaju. Uspomene su zapravo ključ lepo sređenog prostora, zato se dom stvara godinama i nije dovoljno samo skupo platiti nameštaj i time sve rešiti.

Koliko puta ste renovirali stan?

- Posle razvoda promenila sam kompletan nameštaj, a pre više od godinu dana ponovo sam okrečila zidove i unela neke dodatne promene u naš životni prostor. Volim promene, mislim da su one zdrave.

Kako ste se odlučili za kraj u kome živite?
- To nije bila odluka već nužda. Kad smo birali stan, ovaj nam se uklapao u budžet, a i ja obožavam duplekse i svoju kuću. A beogradsko naselje Mirijevo je lep i miran kraj.

Reklo bi se da su vam boje u životnom prostoru jako važne?
- Jesu, ne bih se dobro osećala da sam okružena mrtvim koloritom. Volim da moj dom odiše radošću, pa sam enterijer osmislila da bude veseo, on govori kakva sam ličnost - vesela i temperamentna.

Mislite li da lepo podrazumeva i skupo?
- Ne nužno. Smatram da bi nameštaj trebalo da bude izdržljiv taman toliko da možete da ga menjate kad vam dosadi. Mislim da je bolje više puta praviti promene nego „zarobiti“ novac u preskupom nameštaju koji će trajati decenijama, jer je neminovno da će vam dosaditi.

Da li vam je kćerka davala sugestije pri odabiru nameštaja?
- Još je mala da bih nju slušala u vezi s tim odlukama, ali mi je svakako pomogla kada sam birala vedre boje i neke sitnice koje nju uvek obraduju.

Lena ima svoju sobu, da li vam je pristup još uvek u svakom trenutku dozvoljen?

- Da, ali obavezno kucam pre ulaska. Jedino naš mačak svuda može da uđe bez kucanja, pa i kod Lene.

Jeste li Leni dali slobodu da dekoriše svoj kutak?
- Ona sama sređuje svoj krevet, i svoje lutke, i detalje koji stoje na policama. O rasporedu nameštaja i stvarima koje će biti u njenoj sobi još odlučujem ja, jer bi ona sigurno u ovom uzrastu imala veoma maštovite ideje koje ni najmanje ne bi bile racionalne i funkcionalne.

Postoje li neke posebne navike koje praktikujete sa vašom kćerkom?
- Imamo ih mnogo, a najvažnija je čitanje bajki ili pesama, kao i razgledanje enciklopedija, koje su Leni privlačne zbog obilja predivnih fotografija. Bez toga nam se dan završava samo ako Lena nešto gadno zabrlja pa je kažnjena.

Koje hobije Lena preferira?
- U vrtiću pohađa časove plesa, a voli i da glumi. Zajedno obožavamo da pravimo različite figurice od specijalne gline. Kod kuće redovno moramo da sedimo i da pažljivo gledamo njene igračke performanse.

Gledate li televizijski program i na koji način štitite Lenu od sadržaja neprimerenih za decu?
- Retko gledam televiziju, a kad gleda Lena, onda su zastupljeni samo crtaći i dečji program. Za sada nema potrebe da je štitim, na moju sreću.

Koliko vremena provodite u kuhinji?
- Zaista mnogo vremena provodim u kuhinji. Volela bih da mi je kuhinja veća, ali mislim da je za svoju veličinu maksimalno funkcionalna. Volim da kuvam i da eksperimentišem u kuhinji, stalno prikupljam recepte, volim ukusnu hranu, ali se jako trudim da moja porodica jede zdravo.

Kako se snalazite u drugim kućnim poslovima?
- Odlično, jedino ne volim da peglam, ali sve ostalo volim da radim. Budući da uvek imam mnogo obaveza, jednom nedeljno mi dolazi naša Zorica da nam detaljno pospremi stan. Ona je naš anđeo čuvar.

Ko u vašem stanu menja sijalice ili obavlja neke veće popravke?
- Zavisi od toga da li je muška ruka tu ili nije. U principu, ja umem sve da uradim sama, ali mislim da je suvišno da ja to radim pored muškarca u kući.

Uspomene sa putovanja krase ceo vaš stan.
- Sve su te predivne sitnice koje nas podsećaju na divne trenutke koje smo proveli na nekim lepim mestima. Obožavam naše školjke sa letovanja, masku iz Venecije, fotografije na zidovima. Sve to moj prostor čini udobnim i zato je moj dom meni kao Ježurki Ježicu njegova jazbina, najlepši na svetu.

Ko vam poklanja unikatne poklone za vaš životni prostor?
- Moja prijateljica Vesna Popović, ona ima ukusa. Obožavam sliku koju je naslikala primenjena umetnica Vesna Knežević, koju mi je njena imenjakinja, a moja draga prijateljica, nedavno poklonila za jedan praznik.


Autor: Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin