Marija Karan otkriva tajnu svoje lepote

Marija Karan otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 17/04/2014

0

Svojom pozitivnom energijom i osmehom tridesetjednogodišnja glumica Marija Karan pleni pažnju gde god da se pojavi, bilo da je reč o filmskoj premijeri u rodnom gradu ili šetnji holivudskim crvenim tepihom. Na njen zanosni izgled nije ostao imun ni legendarni Entoni Hopkins, a šarmantna umetnica za "Hello!" otkriva tajnu dobrog izgleda, otvoreno govoreći o tome šta smatra svojim adutima, čiji saveti o nezi i lepoti su joj najdragoceniji, kao i zbog čega uskoro planira da se podvrne detaljnom sistematskom pregledu.

Imate kosu koju mnogi smatraju vašim zaštitnim znakom. Slažete li se sa tim?

- Kada sam upoznala čuvenu Pati Smit, prvo što mi je rekla je da imam prelepu kosu. Zdrava i negovana kosa je moj zaštitni znak, zbog koje često dobijam mnogo komplimenata.

Kako je negujete?
- Brigu o kosi poveravam iskusnim frizerima i trudim se da je redovno održavam, a najveće poverenje imam u preparate "Head & Shoulders", koji su se pokazali odgovarajućim.

Koji deo tela smatrate svojim adutom?
- Telo je kao instrument, ali sve mora da bude naštelovano da bi zvuk bio čist. Mislim da je bitno da prihvatimo sebe onakvim kakvi smo i onda je svaki deo tela adut. Važno je da ste u harmoniji sa svojim telom, da znate da ga slušate i da mu pružite ono što mu je potrebno.

Na holivudskom crvenom tepihu pažnju prisutnih ste, između ostalog, privukli i svojom visinom, na koju ste "dodali" i visoke potpetice. Osećate li se ponekad upadljivo zbog tih centimetara ili vam to prija?

- Mislim da imam lepu visinu, idealnu, kad sam na ravnom, i atraktivnu, kad sam na štiklama. Ipak, za glumačke standarde donekle sam previsoka. Trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama radim na projektu koji bi uskoro trebalo da počne da se snima, čim mi pronađu partnera moje visine, što se ispostavilo kao vrlo težak zadatak.

Vodite li računa o ishrani?
- Veoma. Kada idem na snimanja, trudim se da uvek sebi pripremim i ponesem hranu, jer ne znam koliko ću se zadržati.

Jeste li nekada potražili pomoć nutricioniste?
- Nisam, ali sam pre nekoliko godina radila test intolernacije na hranu. Ispostavilo se da od svih namirnica koje koristim nisam tolerantna jedino na kravlje mleko. Dosta sam čitala o nutricionizmu i uspela sam da osmislim svoj jelovnik, prilagodila sam ishranu sebi, svojim potrebama i načinu života.

Da li ste u nekom periodu života kuburili sa viškom kilograma?

- Nikada, za šta je verovatno zaslužna genetika, ali i redovno treniranje i izbalansirana ishrana. Kada nemam snimanja, slikanja ili sam na odmoru, desi se da sebi dam oduška, jer zaista volim da uživam u hrani, ali kada odmoru dođe kraj, moram da se vratim u ritam i budem disciplinovana.

Jeste li nekada probali neki preparat za mršavljenje?
- Nisam, ali sam jednom bila na dijeti, još kao student, i sećam se da sam svaki dan počinjala sa dve banane za doručak. Srećom, ubrzo sam shvatila da je najbolje da jedem umereno, manje obroke više puta tokom dana. Pravi rezultati dobijaju se na teži način, ali najvažniji su istrajnost i strpljenje, a nagrada za to je zaista fantastična.

Kada ste se osećali najprivlačnijom za suprotni pol?
- U najboljim sam godinama, a još bolje su preda mnom, možda ću odgovor na ovo pitanje bolje znati kroz koju deceniju.

Jeste li od onih žena koje u ogledalu traže bore?

- Još me to ne opterećuje. Svakako će se pojaviti jednog dana, ne mogu da im pobegnem i, posmatrano iz ove perspektive, sigurna sam da ih neću prikrivati botoksom.

Razmišljate li o nekoj estetskoj korekciji?
- Za sada ne. Znam da mnogi pribegavaju tome, ali meni se trenutno čini da je to nepotrebno izlaganje organizma stresu, osim ako se, naravno, ne radi o nečemu što je zaista neophodno, estetski ili zdravstveno.

Sve više se govori o genetskim predispozicijama za pojavljivanje određenih bolesti, a najdrastičniji primer među javnim ličnostima je Anđelina Džoli. Jeste li radili neke preventivne pretrage?
- Nisam, ali se spremam da odem na detaljan pregled, kako bih proverla da li postoji nešto od čega bi trebalo posebno da se pazim. To što je Anđelina uradila je vrlo hrabro i daje odličan primer drugima. Treba biti snažan i odlučiti se na tako nešto.

Koja holivudska lepotica je na vas ostavila najjači utisak svojim izgledom?

- Na mene ljudi utisak ostavljaju svojom energijom, ali sviđa mi se prirodan izgled Dženifer Lorens, negovana je, vrlo elegantna i spontana. Sviđa mi se i Dženifer Eniston, koja izgleda odlično i u dobroj je formi, nasmejana, pozitivna i tako mladolika.

Od koga ste dobili najdragoceniji savet za negu i lepotu?
- Od moje kume Zorice i kozmetičarke Brižit iz Los Anđelesa, koje su me savetovale da nikada ne budem sopstveni kozmetičar i da pažljivo biram sredstva za negu, ali i od profesora na fakultetu koji su nas učili da je važno uvek raditi na sebi i intelektualno, da bi se to videlo spolja.

Šta je tajna vašeg dobrog izgleda?
- Moja energija i osmeh. Vodim dinamičan život, ne drži me mesto, stalno sam u pokretu i uvek se nešto dešava, pa sam na taj način ispunjena i zadovoljna, što se odražava na izgled.

Osećate li se lepše kada vam je ten preplanuo ili aristokratski beo?
- Uopšte ne volim tamniji ten. Uvek nosim kremu sa zaštitnim faktorom, a pored toga i šešir i naočare za sunce. Ne vidim zašto bi neko izlagao svoju kožu bilo kakvom riziku.

Jeste li se nekada stideli svog izgleda i zbog čega konkretno?
- Nikada, ali to je nešto čemu su me učili roditelji, koji su mi uvek govorili da, ako ti se nešto na tebi ne sviđa, pronađeš način da to promeniš ili da ga pretvoriš u svoju prednost.

Šta smatrate pravim eliksirom mladosti?
- Kada ste zadovoljni sobom, srećni, ispunjeni, vedri i pozitivni.

Intervju: Deana Đukić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin