Ilda Šaulić otkriva tajnu svoje lepote

Ilda Šaulić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 09/05/2014

0

Ilda Šaulić važi za jednu od nastilizovanijih dama na našoj javnoj sceni, a odevne kombinacije upotpunjuje svežim i negovanim izgledom. Tridesetpetogodišnja Beograđanka smatra da su osmeh i vedar duh najlepši ukras na ženi i tvrdi da je ljubav najdelotvorniji preparat za ulepšavanje. Ilda otkriva da joj "kućna radinost" u pripremi kozmetičkih preparata nije strana, kao i da je svež krastavac čest "dodatak" na njenom licu. Pevačica za "Hello!" govori o ulepšavanju duha i tela, malim tajnama velikih zavodnica, ali i sopstvenim manama, kojih je svesna, ali i odlučna da ih što pre promeni.

Kako započinjete dan, imate li neke rituale?

- Nisam ekstremna po pitanju jutarnje nege, ne umivam se hladom vodom niti kockicama leda. Ranoranilac sam, i ujutru mi najviše prija da u spavaćici, uz jutarnji program i štampu, popijem prvu kafu, a potom sledi lagani doručak, to je moj idealan jutarnji tretman.

Vodite li računa o tome da vam san traje najmanje osam sati?
- Volim kada sam dobro naspavana jer se odmah lepše osećam, ali je to zbog prirode mog posla ponekad nemoguće. Desi se da zbog obaveza uskratim sebi dva do tri sata sna koji su neophodni da se probudim odmorna i sveža. Priznajem da sam spavalica, najviše volim kada mogu da uživam u relaksirajućem snu koji traje osam do devet sati, koji me okrepi za nove izazove.

Živimo u vremenu kada je lepota imperativ, naročito u vašem poslu. Koliko vas to opterećuje, a koliko vam je drago zbog toga?
- Lepota je relativna i prolazna, zato ne treba raditi samo na fizičkom izgledu, već i na duhovnoj lepoti.

U tridesetim ste godinama, a mnogi kažu da su žene u tom dobu najlepše.

- Mislim da svako životno doba ima svoje čari, uživam u svakom od njih. Osećala sam se odlično kada sam bila mlađa, baš kao i sada. Osećam da sam u najboljim godinama, a s druge strane radujem i godinama koje tek dolaze.

Mislite li cena proizvoda određuje njegov kvalitet?
- Godinama sam koristila preparate koje mi je pravila moja kozmetičarka, koji su bili prilagođeni mojim godinama i nezi koja mi je u tom trenutku bila potrebna, a to nisu bile skupe kreme sa ekskluzivnim sastojcima, već je sadržaj bio adekvatan mom tipu kože. Sada kupujem gotove preparate, ali ni oni nisu preterano skupi, te ne mislim da ono što je skupo podrazumeva i kvalitet. Najvažnije je pronaći ono što vam dogovara.

Praktikujete li da kod kuće sami pripremite neke preparate?
- Oprobala sam se u tome, ali mi je oduzimalo dosta vremena, pa sam prestala time da se bavim, iako postoje sjajni recepti koji su veoma delotvorni. Uverena sam da je to najzdravije za kožu, ali nisam u mogućnosti da se posvetim tome. Međutim, stavljanje hladnih kolutova svežih krastavaca na oči i dalje praktikujem, to me potpuno osveži.

Vidite li na sebi neku manu?

- U poslednje vreme trudim se da budem fizički aktivnija. Zadovoljna sam svojom linijom, nekada moja kilaža varira za koji kilogram, ali volela bih, prvenstveno zbog zdravlja i raspoloženja, da počnem sa redovnim treninzima. Prošle godine sam učestvovala na teniskom turniru i stigla sam do polufinala, ali sam ponovo zanemarila taj sport, ali sada kada je stiglo lepo vreme mislim da je pravi momenat da se vratim u formu, ovoga puta sam odlučna da istrajem.

Šta smatrate svojim adutom kada je izgled u pitanju?
- Žena zrači kada se lepo oseća i kada unutrašnju lepotu može da stavi u prvi plan, a mislim da ja imam tu sposobnost. Rekla bih da je umerenost moj najveći adut.

Izjavili ste da je ljubav najbolji recept za lepotu.
- To je tačno. Kada si emotivno ispunjen i zadovoljan imaš volje i energije za sve. To je pokretačka snaga koja ti daje moć da sve što činiš, činiš rado, što je i moj slučaj već duže vreme, ne manjka mi te snage ni najmanje.

Primećuje li se na vama kada vam manjka emotivna snaga i kako nadoknađujete gubitak?

- Ne želim ni da razmišljam o gubitku, hoću da uživam u ovom raspoloženju koje me ispunjava. Želim da ova sreća i ispunjenost, koje već izvesno vreme traju, budu prisutne još dugo.

Koliko vam je važan fizički izgled muškarca?
- Nisam neko ko "pada" na izgled i fizičku lepotu, niti me privlači određeni tip muškarca. Mislim da je hemija između dvoje ljudi presudna i to je nešto na šta ja "padam".

Jeste li od onih žena koje na muškarcu primećuju svaku sitnicu?
- Obraćam pažnju na sitnice, ali primećujem mnogo toga, međutim to nema veze sa fizičkim izgledom. Naravno, uočim boju očiju, osmeh ili lepo lice, ali energija osobe je ono što ostavlja najjači utisak na mene. Kada se desi taj prvi pogled, hemija je jedino što u tom momentu može da mi skrene pažnju i da me eventualno privuče. Ili se prepoznamo ili ne. Tek tada počnem da primećujem neke druge stvari i obratim pažnju na fizički izgled.

Čime ste osvojili partnera?

- Verujem da mu je šarm bio privlačan na prvu loptu, ali su i fizičke karakteristike doprinele kompletnom utisku i privlačnosti koja se među nama javila.

Koji je najlepši kompliment za izgled koji ste dobili od svog partnera?
- Bilo ih mnogo. Volim kada muškarac daje komplimente, a ne kada to ne čini jer se to navodno podrazumeva. Ne bih mogla da izdvojim samo jedan, jer ih je mnogo i svakodnevni su. Nadam se da će tako i ostati.

Osećate li se zavodljivije u bikiniju ili u elegantnoj haljini do zemlje?
- Mnogo volim elegantne haljine i tada sam svoja, ali naravno da je bikini najbolji način da se istakne lepo žensko telo, tako da je u ovom slučaju moj odgovor - i jedno i drugo.

Šta jednu ženu čini neodoljivom?
- Unutrašnja lepota ženu čini neodoljivom i smatram da su osmeh i vedrina najlepši ukras. I da pet žena sličnog izgleda obuče istu haljinu, napravi istu frizuru i ima istu šminku, jedna će biti drugačija od svih, ako se istakne svojom unutrašnjom lepotom. Šarm je ono što će druge oboriti sa nogu, a garderoba bi trebalo samo da upotpuni izgled, nikako da ga definiše. Žena sa stavom je jednostavno neodoljiva.

Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin