Sastojci:
- 600 g fileta soma
- 150 g kačkavalja
- 500 g blitve
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl soka od paradajza
- 2 dl supe od povrća
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Blitvu očistiti i iseći na kocke, crni luk sitno iseckati, a kačkavalj iseći na listove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od paradajza, supu od povrća, maslinovo ulje, belo vino i začine po ukusu.
4. U vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od paradajza. Zatim rasporediti blitvu, posuti je
crnim lukom i preko nje poslagati filete soma. Odozgo preliti ostatkom smese od paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj pečenja filete prekriti listovima kačkavalja i vratiti u rernu da se sir otopi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)