Tamara Paunović otkriva tajnu svoje lepote

Tamara Paunović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/08/2014

0


Manekenka i dizajnerka Tamara Paunović zahvaljujući pravilnim izborom preparata i posvećenošću nezi od najranije mladosti, oduvek je imala lepu i zdravu kožu. Čak ni jaka šminka, kojoj je bila izložena u jekuk arijere modela, nije ostavila posledice na njenom licu. Umesto odlaska kod estetskog hirurga, ova atraktivna brineta preporučuje korišćenje kvalitetnih pomada koje su napravljene na prirodnoj bazi. Zgodna lepotica uživa u isprobavanju novih kozmetičkih proizvoda, a rukovodeći se izrekom Grka „U zdravom telu, zdrav duh“. Redovno odlazi na treninge fitnesa, koji su postali sastavni deo njenog života.

Imate veoma negovano lice, kako održavate kožu zdravom?

- Trudim se da biram odgovarajuće preparate. Koliko god moje lice izgledalo negovano, ja imam užasno osetljivu kožu koja je niz godina zbog posla kojim se bavim bila pod jakom profesionalnom šmikom, tako da sam uvek morala da obraćam više pažnje na negu nego ostale devojke. Volim da koristim kreme koje su na prirodnoj bazi i mnogo mi je važno da moja koža bude zdrava i negovana.

Menjate li tokom godina preparate za negu?

- Menjam preparate jer volim da istražujem nove stvari i da isprobavam nove proizvode. Međutim, mojoj koži ne prijaju antiejdž kreme, niti bilo kakve druge jake pomade. Najvažnije mi je da preparati budu na prirodnoj bazi i da dobro hidriraju kožu. Nedavno sam počela da koristim pomadu na bazi lipe, oduševljena sam tim proizdvodom.

Manekenke često dobijaju osip i alergijske reakcije zbog jake šminke, šta je najgore što se vama dogodilo u karijeri?

- Jedne godine dobila sam jak osip, za koji se ispostavilo da je streptokoka koja mi je napala kožu jer mi je lice stalno bilo pod jakom šminkom. To je zaista bila noćna mora. Sva sreća da nisu ostale posledice, ali bila sam veoma strpljiva prilikom lečenja. Osim toga, nisam imala osipe i alergijske reakcije, ali sam uvek posle obavljenog posla trčala kući i skidala šminku.

Žene koje su na poslu pod jakim mejkapom, obično se privatno ne šminkaju. Spadate li i vi u tu grupu?

- Spadam, privatno se nikada ne šminkam. Najviše volim da stavim kremu za lice i labelo i da tako izađem. Ponekad stavim crvenkasti sjaj za usne i rumenilo, ali ne volim da sam našminkana.

Da li leti na poseban način negujete kožu?

- Bez obzira da li sam na moru ili u Beogradu, svako jutro stavljam na lice kremu sa zaštitnim faktorom pedeset preko svoje pomade.

Izbegavate li solarijume i sunčanje?

- U solarijum nikada ne idem, nisam to radila ni dok sam bila mlađa. Na moru volim da se sunčam, ali samo ujutru i po podne, inače se uvek sklanjam od jakog sunca.

Imate li običaj da se dugo zadržavate u parfimerijama razgledajući različite preparate?

- Najduže se zadržavam u apotekama jer volim da razgledam i isprobavam nove preparate. To naročito radim kada sam u inostranstvu, što moji prijatelji najbolje znaju. Kada uđem u apoteku tokom putovanja, ostanem unutra bar jedan sat.

Koristite li suplemente ishrani?

- Pijem selen, cink i magnezijum. Trebalo bi da pijem i vitamin C jer sa pušač, ali mi ne prija.

Kakve promene osećate zbog toga?

- Imam jači imunitet. Jedne godine sam stalno bila prehlađena i tada sam odlučila da počnem da pijem suplemente. Magnezijum je odličan i za sve one koji se bave nekim sportom jer opušta mišiće.

Prirodno ste vitki i lepo građeni, da li vam je bilo teško da naterate sebe da počnete da vežbate?

-Kada sam shvatila da imam višak energije i da u sebi nagomilavam stres, kao i svi ljudi u savremenom svetu, odlučila sam da počnem da vežbam. U početku je bilo vrlo teško, jer nikada nisam volela sport i bila sam od onih koji su bežali sa časova fizičkog, ali posle mesec dana sam se navikla. To je sada postao sastavni deo mog života.

Spadate li u žene koje vole da izgledaju lepo?

- Spadam, a prvenstveno se trudim da izgledam negovano. Kada je koža lica lepa i zdrava, ni bore ne izgledaju ružno.

Jeste li nekada razmišljali o stavljanju botoksa ili hijalurona?

- Za sada ne razmišljam o tome, ali ne znam kako će biti kasnije. Plašim se igli, pa ako se nekad budem odlučila za te tretmane, za mene će to biti vrlo stresno. Inače, botoks mi se ne dopada i mislim da to nikada neću uraditi, a što se tiče hijarulona, smatram da je najvažnije da se sa njim počne što kasnije i da žene, koliko god mogu, pravilnom negom odlože potrebu za takvim tretmanima.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti