Đurđa Stojiljković otkriva tajnu svoje lepote

Đurđa Stojiljković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 20/09/2014

0

Srpski top-model Đurđa Stojiljković u modnoj industriji širom sveta poznata je kao modni kameleon. Miljenica i muza poznatih svetskih dizajnera, rodom iz Pančeva, manekenstvom je počela da se bavi kada je imala petnaest godina. Dvadesetšestogodišnja brineta karakterističnog sanjalačkog pogleda u dosadašnjoj karijeri učestvovala je revijama prestižnih modnih kuća: "Dolce & Gabbana", "Valentino", "Christian Dior", "DKNY", "Versace", "Prada", "Hermès", "Lanvin", "Iceberg". Kao promotivnolice pojavila se u modnim kampanjama za brendove "Chopard", "Jean-Paul Gaultier", "Givenchy", "Gianfranco Ferré", "Alberta Ferretti". Iako joj je Njujork baza, često posećuje Beograd. Pre tri godine slikala se za prestižni "Pireli" kalendar i tako postala jedina Srpkinja kojoj je pošlo za rukom da se nađe među svetskim zvezdama. Iste godine dobila je nagradu za najbolju manekenku od čuvenog magazina "Marie Claire", a tada je u društvu bila sa njenim omiljenim dizajnerom i najdražim saradnikom Žan-Polom Gotjeom. Iako njen život liči na bajku, studentkinji Fakulteta političkih nauka najteže je padala samoća kada se kao dete otisnula u inostranstvo. Kaže da je s vremenom trebalo da nauči da živi sama i da dosadu izbegne planiranjem kvalitetno provedenog vremena. Radni dan joj u proseku traje dvanaest sati. Da bi održala mladalački sjaj kože, Đurđa se trudi da mnogo spava, ali ume da se posluži i malim trikovima za očuvanje svežeg izgleda.
- Tajna je u tome da izbegavam sunce i koristim različite maske za revitalizaciju kože lica. Leti upotrebljavam proizvode sa beta karotenom, pa i uz minimalno izlaganje suncu dobijem tamniji ten, a zimi koristim serume za lice pošto su koncentrisaniji i stvaraju jači sloj zaštite. Ne posećujem salone za lepotu jer nemam problematičnu kožu. Samo ponekad odem na piling tretman koji uklanja mrtve ćelije sa kože lica i vraća joj sjaj. Što se tiče trikova u šminkanju, pravo otkrovenje za mene je uvijač za trepavice, pa ne koristim maskaru. Maska za lice kompanije "Shiseido" zaista je nešto najbolje za kožu i koristim je bar jednom nedeljno. Inače, privatno se slabo šminkam, jer ne umem to umešno da radim. Radije samo stavim karmin - kaže lepotica sa naslovnih strana. Ona ističe da lepota počinje od namirnica koje unosimo u organizam i trudi se da njen jelovnik obiluje svežim voćem i povrćem, zbog neophodnih vitamina. Njen trik za lepu i negovanu kožu lica je riblje ulje u kapsulama, koje redovno unosi kao suplement.
- Vodim računa o tome. U kući nikada nemam slatkiše, sladoled i hleb, jer kada se stave u frižider, teško im je odoleti. Kupujem uglavnom voće i povrće, a u restoranima naručujem ribu i crveno meso. Obazriva sam prilikom kupovine namirnica, biram samo organske proizvode, sa malo šećera i masti.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin