Jelena Žeželj otkriva tajnu svoje lepote

Jelena Žeželj otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/10/2014

0

Posle letnje pauze i odmora u Sjedinjenim Američkim Državama, voditeljka emisije "Ekskluziv" na televiziji "Prva" Jelena Žeželj vratila se na male ekrane. Mladoj voditeljki, kojoj po povratku u Beograd ne silazi osmeh sa lica, očigledno je prijala prekookeanska klima. Sunčanju na kalifornijskim plažama može da zahvali na preplanulom tenu, koji dodatno ističe svetle pramenove kose, za koju dobija brojne komplimente. Poznata voditeljka za "Hello!" otkriva tajnu negovanog izgleda, za koji kaže da sadrži poneku manu, o čemu ne razmišlja, vodeći se mišlju da je lepota u oku posmatrača. Jelena bez ustručavanja govori zbog čega se ne plaši bora, koliko je spremna da trpi zbog lepote i čija kuhinja je zaslužna za njen stas, otkrivajući čemu ne može da odoli kada je o negzi reč.

Da li ste prilikom nedavnog boravka u Americi obnovili zalihe kozmetičkih proizvoda?

- Pre dve godine rođena sestra Tanja mi je iz Amerike donela kozmetiku od koje sam i dan-danas zavisna. "Bath and body works" proizvodi sastoje se od omiljenih kupki i mleka za telo, bez kojih ne mogu da zamislim nijedno tuširanje. Nedavno sam se iz Amerike vratila sa koferom punim omiljenih kozmetičkih proizvoda.

Kako negujete preplanuo letnji ten?
- Taman ten mi više nije prioritet. Godinama ne idem u solarijum, ali koristim svaku priliku da uživam u zracima sunca. Obavezni su losioni posle sunčanja, koji mi pomažu da oporavim dehidriranu kožu.

Koje preparate za negu koristite?
- Dnevna i noćna krema, kao i preparati za skidanje šminke su "Vichy", obožavam i kozmetiku "Ahava", koja je na bazi minerala i blata iz Mrtvog mora. Ovi proizvodi su savršeni za moju kožu.

Koliko vam je pri izboru preparata važna cena?

- Ne žalim da platim za kvalitetan kozmetiči proizvod. Nega je odraz higijene i zdravlja i zato ništa ne prepuštam slučaju. Smatram da se najkvalitetniji proizvodi kupuju u apoteci, a ne u parfimeriji.

Posećujete li često salone lepote i koji su vam omiljeni tretmani?
- Najviše volim kada svako radi svoj posao, zato sam i odabrala profesionalce koji najbolje brinu u mojoj koži. Dva puta mesečno odlazim na tretmane lica, barem jednom nedeljno na masažu, a spa centri su pravi užitak i za telo i za dušu.

Šta smatrate svojim slabostima kada je reč o izgledu?
- Trudim se da sitne nedostatke i mane pretvorim u vrline jer smatram da je lepota u očima posmatrača.

Čiji saveti za negu su vam najdragoceniji?

- Koleginica Ružica, sa kojom radim u emisiji "Ekskluziv", prava je encikopedija kada je reč o nezi kože lica i tela. Uglavnom se sa njom savetujem jer ne postoji proizvod koji ona bar jednom nije probala.

Plašite li se bora?
- Smatram da svaki period života nosi posebnu draž. Kao što svoju baku ne mogu da zamislim bez bora, ne bih volela ni da ja svojim unucima izgledam kao njihova vršnjakinja.

Koliko vodite računa o ishrani i da li ste pristalica dijeta?
- Trudim se da se hranim zdravo i da ne preskačem obroke. Nikada nisam bila na rigoroznoj dijeti duže od jednog dana, hedonista sam, pa volim da uživam u ukusnoj hrani. Mislim da je za moj izgled najviše zaslužna mamina kuhinja i volela bih da budem bar upola dobra domaćica kao ona.

Slažete li se sa izrekom da lepota boli i koliko ste spremni da trpite za lep izgled?

- Skoro nijedan tretman u kozmetičkom salonu ne može da prođe bez malo bola, ali sam navikla na tu vrstu neprijatnosti.

Pamtite li neko loše iskustvo prilikom ulepšavanja?
- U osnovnoj školi skratila sam šiške i tada je bilo jasno da nikada neću postati frizerka.

Od nekadašnje brinete postali ste devojka sa svetlim pramenovima. Razmišljate li da potpuno posvetlite kosu?
- Tu odluku prepuštam stručnjacima, koji vode računa o mom izgledu.

Šta za vas predstavlja ideal ženske lepote?

- Energija kojom žena zrači, osmeh, nega i samopouzdanje, presudni su za dobar izgled. Zato Monika Beluči ne krije bore, a Sofija Vergara ponosno ističe svoje obline i upravo to ih čini savršenim.

Intervju: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti