Maja Ognjenović otkriva tajnu svoje lepote

Maja Ognjenović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 09/10/2014

0

Naša proslavljena odbojkašica Maja Ognjenović, koja drugu sezonu zaredom igra u poljskom gradu Šćećinu, oduvek je veliku pažnju posvećivala negi i maštala da po završetku profesionalne karijere otvori kozmetički salon. Dok je živela u inostranstvu atraktivna tridesetogodišnjakinja, koja je u skladnoj vezi sa bivšim vaterpolistom Danilom Ikodinovićem, susretala se sa različitim proizvodima za lepotu koje je rado isprobavala. Iskustvo ju je naučilo da visoka cena ne garantuje kvalitet, ali i da su najbolji prirodni proizvodi, pa obično bira kozmetiku organskog porekla. Zbog prirode posla kojim se bavi i čestih treninga, posebnu pažnju pridaje hidrataciji kože.

Spadate li u žene koje više vode računa o negi lica nego tela?

- Trudim se da podjednako vodim računa o svim segmentima nege. Znam mnoge žene koje više pažnje obraćaju na lice jer se ono prvo vidi, dok ja podjednako brinem o celom telu. Nikada ne preskačem piling ili da se namažem mlekom posle tuširanja. Zbog treninga koje imam dva puta dnevno, što podrazumeva da se i dva puta tuširam, koža mi se brzo isušuje i potreba za hidratacijom je veća, naročito zato što imam vrlo suvu i osetljivu kožu.

Birate li uglavnom skupe preparate za negu?
- Moje iskustvo govori da cena ne mora da utiče na kvalitet. To sam relativno skoro shvatila, dok sam ranije mislila da krema od pedeset evra i petsto dinara ne može da bude istog kvaliteta. Kupujem preparate koji su na nekoj zlatnoj sredini što se tiče cene. Uglavnom su to proizvodi italijanskog brenda „Diego de la Palma“ kojima sam vrlo zadovoljna. Iako se posle određenog vremena koža obično zasiti nekih krema, kada je reč o njihovim preparatima, mogu da kažem da ih dugo koristim i da još daju odlične rezultate. Nedavno sam osim dnevne i noćne kreme počela da upotrebljavam i serum i antirid. Kada je reč o kremama i kupkama za telo, sklona sam promenama.

Dešava li vam se da na osnovu mirisa birate preparate za negu?
- Volim da proizvodi lepo mirišu, ali mi to nije presudno. Ima puno žena koje obožavaju mirise čokolade i vanile, koji meni nisu omiljeni, više volim orijentalne i citrusne note. Skoro sam u Berlinu otkrila holandsku kozmetiku za negu tela organskog porekla „Rituals“, koja je odlična, a nije skupa. Jedina mana je što se na malo mesta mogu kupiti njihovi proizvodi. Pre toga sam godinama koristila mleko za telo sa mirisom limuna „Bioderm“, ali i mnoge druge proizvode. Najvažnije mi je da budu prilagođeni suvoj koži.

Kakvo iskustvo imate sa organskom kozmetikom koja je u inostranstvu vrlo popularna?
- Primećujem razliku u kvalitetu koja ide u korist organske kozmetike. Posle upotrebe pene za kupanje i kreme za telo marke „Rituals“ koža mi je nežna poput svile. Inače, prvi put sam se susrela sa organskom kozmetikom 2010. godine, dok sam živela u Atini. Tamošnji kozmetički brend „Kores“ ima kvalitetne proizvode, koristila sam njihove različite kupke i šampone i vrlo sam zadovoljna. Osim toga, moja majka, kojoj nijedna farba nije uspela da pokrije sede, zahvaljući njihovim farbama uspela je da reši problem. Postavlja se pitanje koliko je ta kozmetika skuplja i da li vredi ulagati, ali ja, na sreću, imam mogućnosti i nikada mi nije žao da izdvojim novac za svoje obrazovanje i svoj izgled.

Volite li da najbližima kupujete kozmetiku u inostranstvu?
- Najbliže rado obradujem nekim poklonom, pa i kozmetikom, posebno proizvodima koji ne mogu kod nas da se kupe.

Izjavili ste da po završetku karijere želite da otvorite kozmetički salon.

- Da, želim, ali samo kao hobi. Ne zaluđujem sa da na taj način mogu da zaradim novac i da dobro privređujem. Ako se odlučim na taj korak, to će biti samo da bih sebi ispunila želju koju imam odmalena.

Budući da imate dva treninga dnevno i da se često znojite, jeste li imali probleme sa kožom?
- Nisam imala velike probleme. Srećom, ne znojim se mnogo tako da sam, sa te strane, zaštićena, jedino posle svakog tuširanja moram da se mažem, ali to mi ne pada teško.

Volite li da eksperimentišete bojama za kosu?
- Prilično kasno sam se prvi put ofarbala, pa iako sam menjala različite nijanse, nisam mnogo ekperimentisala. Uvek se farbam za nekoliko nijansi svetlije ili tamnije od moje prirodne boje. Najveća promena je bila kada sam nedavno krajeve ofarbala u plavo. Sada želim da ponovo pustim svoju prirodnu boju.

Da li kod frizera idete dok ste u Srbiji ili imate svog stručnjaka i u inostranstvu?

- Samo kod nas idem kod frizera i smatram da imamo odlične stručnjake. Dugo sam tražila osobu koja će umeti lepo da me ošiša, ali sam pronašla odličnog frizera i sada nemam nikakvih problema.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?
- Pre svega trudim se da sama lepo negujem lice, a kod kozmetičara idem samo na čišćenje lica. Za sada još nemam potrebu za posebnim tretmanima. Nemam problematičnu kožu, naravno, pojavile su se naznake bora, ali ništa što bi zahtevalo posebnu negu.

Trudite li se da na terenu uvek imate sređene nokte?
- Volim da je tako, jer se ne kaže džabe da se po rukama i noktima vidi koliko neko vodi računa o sebi. Kada sam na turnirima, posetim manikira i pedikira i u inostranstvu, a nekada nokte nalakiram i sama.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin