Iva Štrljić otkriva tajnu svoje lepote

Iva Štrljić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 15/10/2014

0

Glumica i spisateljica Iva Štrljić, koja će uskoro napuniti trideset sedam godina, tvrdi da je davno naučila da voli svoje godine koje su joj donele mudrost i samopouzdanje. Da bi sačuvala mladalački izgled, redovno se neguje, a najviše pažnje posvećuje kvalitetnoj ishrani i svakodnevnim treninzima. Šminkanje je deo njene svakodnevice jer voli da izgleda lepo, dok joj je na sceni najvažnije da joj kostim i mejkap budu usklađeni sa likom koji tumači. Uživa u transformacijama, a publika će od 18. oktobra moći da je gleda u ulozi gospođe Šušić, čiji lik igra u predstavi "Uljez" u pozorištu "Slavija".

Da li posle tridesete godine posvećujete više pažnje izgledu?

- Oduvek sam posvećivala mnogo pažnje negovanju kože. Ne opterećujem se godinama, čak im se radujem, posebno ovih dana jer mi je 7. oktobra rođendan. Sa iskustvom žena postaje lepša, privlačnija, kompletna kao ličnost. Mislim da mladost pre svega proizlazi iz načina razmišljanja i neke unutrašnje vedrine i životne radosti koju, uprkos svemu, nosimo sa sobom. Svaki čovek koji je dobre volje, radoznao, spreman na osmeh bez obzira na godine i fizički izgleda bolje. Naše lice često je slika našeg duha i zato mislim da će zadovoljan čovek isunjen ljubavlju uvek izgledati dobro. Ljubav podmlađuje, ljubav prolepšava.

Koja je vaša svakodnevna rutina kada je u pitanju nega lica?
- Nikada mi se nije dogodilo da odem na počinak sa šminkom. Koliko god da sam umorna posle predstave, čim dođem kući, skinem mejkap. Radim to bebi sapunom i posle toga lice nahranim kremom. Nekoliko puta nedeljno uradim piling, što mi izuzetno prija, posle čega mi lice bude izrazito nežno i mekano. "Niveu" koristim godinama. Nju koristim kao podlogu za šminku i njom se ujutru mažem čim ustanem, a uveče kreme protiv bora spravljene u Apoteci "Beograd".

Šta vam je najvažnije prilikom izbora preparata?
- Kada govorimo o licu, povremeno probam nove preparate. Kada biram preparate za telo, vrlo mi je važno kako mirišu i da sadrže koenzim Q10. Volim miris čokolade, vanile, cimeta. Godinama koristim kombinaciju pene za kupanje sa mirisom čokoladnih kolača, šećernog skroba za telo, mleka za telo sa mirisom jagode i vanile, a na sve to dodam Armanijev parfem"Si". Uz tu toliko slatkastu notu događalo mi se da mi ljudi na ulici priđu i pitaju me na šta to mirišem.

Postoje li saveti koji ste dobili od majke i bake kojih se pridržavate?

- Moja mama je solista baleta tako da sam ja u pozorištu, u baletskoj sali, rasla sa svešću o važnosti svakodnevne vežbe i rada na sebi. Zato verovatno nijedan dan ne mogu da zamislim bez treninga u teretani i dugih šetnji.

Kada sebi izgledate najlepše?
- Sebi uvek treba da izgledamo najlepše, jer je u samopouzdanju ključ svega. Njime privlačimo i ostavljamo prvi utisak.

Da li koristite dostignuća savremene medicine i tretmane kao što je mezoterapija i slične?
- Ne koristim, ali nemam ništa protiv njih, naprotiv, mislim da je lepo što postoje. Verujem da ću u nekim kasnijim godinama koristiti savremena dostignuća, za sada praktikujem blage masaže lica i različite maske.

Provodite li dosta vremena pred ogledalom?

- Da, ali to je sastavni deo moje profesije. Zabavno je i dragoceno proveriti pred ogledalom kako izgleda lik koji tumačite u sledećoj predstavi. Često umem da sama pred ogledalom učim tekst za ulogu. Nama glumcima je važna ta saradnja sa ogledalima.

Šminkate li se svakog dana?
- Naravno, volim da se šminkam. Meni je ceo taj proces interesantan i prilično me opušta. Ne mislim da mejkap može da optereti lice ako ga pametno negujete i ako kožu uvek očistite pred spavanje.

Imate li u torbi uvek neseser i šta u njemu nosite?
- Imam, i u njemu su uvek puder, korektor, rumenilo, maskara, sjaj za usta i parfem.

Koliko vam je bitno da se zdravo hranite i na čemu se bazira vaša ishrana?

- Najviše jedem povrće, naročito ajsberg zelenu salatu, šargarepu i cveklu. Bez toga mi ne prođe nijedan dan, a od voća uglavnom jedem jabuke, ananas i crveni grejp. Veliki sam ljubitelj integralnih žitarica, pa konzumiram beskvasni hleb, različite vrste pirinčanih galeta, bademe, lešnike, orahe, suncokret i slično, kao i tunjevinu i belo meso.

Kako izgledaju vaši svakodnevni treninzi?
- Na traci provedem oko četrdeset pet minuta, a posle toga radim vežbe istezanja.

U kojoj predstavi ste sebi najlepše izgledali?
- Kada ste glumac, onda ne razmišljate u predstavi o tome koliko ste lepi, niti vam je na sceni to važno ukoliko ne tumačite neku lepoticu. Ozbiljan glumac može sve da odigra, i lepotice i one koje to nisu. Volim da izdvojim lik Ivane iz predstave "Plava ruža" , zbog unutrašnje lepote tog lika.

 Kako ćete izgledati u predstavi "Uljez" koju pripremate?

- Predstava "Ujez", u režiji Ivana Bekjareva, u pozorištu "Slavija", brza je i izuzetno duhovita Nušićeva komedija. Igram gospođu Šušić, koja voli da gospodari, posebno nad svojim mužem. Ona je nervozna žena kratkog fitilja, prilično nasrtljiva. Kostim će biti prilagođen epohi, pošto se radnja ne događa danas, kao i frizura, pošto kod gospođe Šušić svaka dlaka mora da bude na svom mestu.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin