Sastojci:
400 g pšeničnog mekog brašna
150 g integralnog brašna
1 svež kvasac
150 g šećera u prahu
2 kašike kakaoa
2,5 dl mlakog mleka
100 g putera
1 kašičica kristal šećera
1 jaje
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 1,5 dl mleka, svež kvasac, kašičicu kristal šećera, 1 kašičicu pšeničnog brašna i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje staviti 200 g pšeničnog brašna, sipati nadošao kvasac, mleko, puter i šećer.
3. Postepeno dodavati mešavinu preostalog pšeničnog i integralnog brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Umešeno testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao i dobro izmesiti. Pokriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Oba nadošla testa razvući oklagijom u pravougaonik. Tamno testo sa kakaom staviti na svetlo i urolovati.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, staviti u nju pripremljenu veknu i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)