Bojana Krsmanović otkriva tajnu svoje lepote

Bojana Krsmanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 18/11/2014

0

Pošto je ovog leta snimila katalog za modnu kuću „Guess“, manekenka agencije „Fox Fashion“ Bojana Krsmanović krupnim koracima osvaja svetsko modno tržište. Zbog sve većeg broja angažmana koji joj se nude na američkom tržištu dvadesettrogodišnja Beograđanka nedavno se preselila u Njujork i započela novo životno poglavlje. Brineta koja zbog mladeža iznad gornje usne podseća na Sindi Kraford za „Hello!“ otkriva sve tajne nege koje rado primenjuje. Savete koje je dobila od majke u vezi sa korišćenjem određenih preparata nikada ne zaboravlja, ali je kroz svoj posao naučila mnogo još trikova koje rado koristi.

Nedavno ste se preselili u Sjedinjene Države, zašto ste se odlučili na takav korak?

- Trenutno baza mi je u Njujorku, tu imam mnogo poslovnih angažmana koji mogu da mi pomognu da unapredim karijeru. To je jedan od najvećih centara mode, ali dosta putujem i u druge zemlje, gde se često odvijaju slikanja.

Da li ste zahvaljujući poslu naučili kako da pravilno negujete lice?
- Naučila sam dosta o nezi i šminkanju dok sam se bavila manekenstvom i na svakom novom angažmanu naučim nešto novo i korisno. Najnoviji preparat koji sam počela da koristim je prajmer koji stavljam pre nanošenja mejkapa jer štiti lice i daje bolju podlogu.

Postoje li neki saveti koji se tiču nege i lepote koje ste naučili od majke?
- Mama me je uvek savetovala da je važnije biti negovan i izgledati negovano, nego šta nosiš od odeće, i da je važnije da sebi priuštim bolju kozmetiku nego garderobu. Najviše saveta mi daje u vezi sa negom kose jer je moja često suva od feniranja. Jedan od preparata koji mi je preporučila je ricinusovo ulje koje je odlično za jačanje korena kose, kao i maslinovo ulje za dlaku. Prema njenom savetu, koristim i blage šampone napravljene od prirodnih sastojaka.

Da li je u tome tajna vaše lepe kose?

- Da bi kosa bila jaka, najvažnije je da je koren jak, tako da koristim i „Vichy” ampule za jačanje korena kose, pijem vitamine koji su dobri za kosu i idem kod frizera svaka dva meseca da skratim krajeve. Odnedavno sam kupila i sprej za kosu koji se koristi za zaštitu vlasi od fena i presa.

Kakve komplimente najčešće dobijate na račun svog izgleda?
- Svaka žena dobija mnoštvo različitih komplimenta, ja se osećam neugodno kada dobijam komplimente tako da ih ne volim i ne pamtim, prijaju mi samo oni koji su od iskrenih osoba.

Koliko se Amerikanke drugačije neguju od Srpkinja?
- Razlika koju primećujem je pre svega u mejkapu, jer se Amerikanke znatno manje šminkaju od Srpkinja i više neguju prirodan izgled.

Imate li običaj da na putovanjima vašim najbližima kupujete preparate za negu kojih nema na našem tržištu?

- Mami obavezno kupim neku dobru antiejdžimg kremu. Mnogo volim kreme pa ih često kupujem, a posle ih podelim dragim osobama. Sebi obično kupujem kozmetiku i šminku na aerodromu jer tada imam višak vremena i uvek nađem brendove koje volim u fri-šopovima.

Šminkate li se privatno?
- Obožavam da se šminkam. Preko dana skoro uvek stavljam maskaru, korektor i bronzer, a s vremenom sam naučila dosta mejkap trikova, pa se često za večernje izlaske našminkam kao za snimanja. Omiljeni proizvod mi je šimer koji stavljam na jagodice jer osvežava kompletan izgled.

Jeste li se nekada u pubertetu osećali nesigurno zbog vašeg izgleda?
- Osećala sam se nesigurno jer sam sa četrnaest godina počela da se bavim manekenstvom, a u tim godinama nisam imala dovoljno samopouzdanja pa sam mislila da nisam dovoljno dobra i da bi trebalo da odustanem od tog posla. Međutim, sestra me je podržavala i bodrila, a putovanja i odvajanje od porodice u tim godinama su mi pomogli da rano postanem samostalna.

Smatrate li da je mladež sličan onom koji ima Sindi Kraford vaš blagoslov ili vam smetaju poređenja sa slavnom manekenkom?

- Volim svoj mladež i mislim da mladež ukrašava lice ako je na pravom mestu. Ne smetaju mi poređenja, ali više bih volela da se izdvajam zbog svoje originalnosti.

Na čemu se bazira vaša ishrana i koliko vodite računa o kalorijama?
- Trudim se da se hranim zdravo iako mi to nekad ne uspeva zbog čestih putovanja, ali i zbog toga što volim italijansku hranu koja je kalorična. Najvažnije mi je da unosim dosta proteina, a o kalorijama ne vodim računa kao i o količini porcije ako je hrana zdrava. Trudim se da jedem što više povrća i da pijem mnogo vode, a izbegavam gazirana pića, slatkiše i „brzu hranu“.

Vežbate li redovno i koji sport vam najviše odgovara?
- Najviše mi odgovara da vežbam u teretani, ali s obzirom da sam dosta lenja po tom pitanju volim kada imam trenera koji je pored mene jer sam onda izuzetno motivisana. Prijaju mi i grupni treninzi kao što je aerobik. Kada puno radim, često preskačem treninge.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Bojan Stanić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još