Suzana Mančić otkriva tajnu svoje lepote

Suzana Mančić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 25/11/2014

0

Mada pravila lepog ponašanja nalažu da se dama ne pita za godine, kada žena s ponosom ističe da će za koji dan proslaviti pedeset osmi rođendan, a pri tom izgleda znatno mlađe i za svaku pohvalu, nema dileme odakle započeti razgovor. Bez imalo ustezanja, Suzana Mančić otkrila nam je tajnu svoje lepote.

Da li je lepše stariti prirodno ili sve činiti da vreme stane?

- Najlepše je stariti dostojanstveno. Vreme još niko nije uspeo da zaustavi - ni kozmetička industrija, ni estetska hirurgija. I ja zaslužujem da starim, imam pravo na to. Neka i poneke bore čije značenje samo ja znam. I bora na vratu, i moje smejalice... To je moj smeh, to sam ja. Bez osmeha i najlepše lice prestaje da bude lepo.

Kako ste reagovali kada ste dobili prve bore?
- Sasekla sam ih u korenu. Šalu na stranu, kada se sa negom krene na vreme, onda ni bore nisu problem.

Primenjujete li narodne recepte za lepotu i koji vam je najdraži?
- Volim maske na bazi žumanca i meda, međutim, od kada sam umazala pola stana, prestala sam da ih pravim.

Čari estetske hirurgije iskusili ste davnih osamdesetih, kada ste u Nemačkoj povećali grudi.

- Bilo je to tako davno. Zahvaljujući vrhunskim lekarima, i danas je sve na svom mestu.

U kojoj meri konzumirate popularne antiejdž tretmane?
- Svaki novi tretman volim da isprobam među prvima, istina, u poslednje vreme opreznije nego ranije. Uvek postoji rizik da će vam se lice malo promeniti, a ja volim svoje i smatram ga zaštitnim znakom.

Na koji način održavate vitku liniju?
- Nažalost, moja linija odavno nije vitka. Raskrstile smo pre deset godina, kada sam zbog dijete završila u bolnici. Osim toga, smatram da svako životno doba ima neke svoje mere. Ne možete zauvek da izgledate kao tinejdžerka, a nema potrebe ni da zdravlje izlažete rizicima.

Šta se najčešće nalazi na vašem meniju?

- Kvalitetno juneće meso, piletina, riba i sveže voće i povrće. Dugo sam bila veliki gurman, hrana mi nije bila ukusna ako nije bila masna, ljuta, slana. Kada sam zašla u četrdesete, sve se promenilo. Prednost sam dala blagim ukusima, maslinovom ulju, zelenišu.

Kada ste sebi izgledali najbolje?
- Ne želim da zvučim pretenciozno, ali ja sebi uvek izgledam dobro. Ne zanosim se da sam devojčica, sa sobom sam u savršenom balansu. Ako baš insistirate na konkretnom odgovoru, mislim da sam najbolje izgledala kada sam se fotografisala za "Plejboj". To se više neće ponoviti.

Cenite li sve češću naviku muškaraca da brinu o izgledu, neguju kožu, kosu, idu na manikir i pedikir?
- Volim da vidim negovanog muškarca, čistog, mirišljavog, sa urednim noktima i izglancanim cipelama. S druge strane, smetalo bi mi kada bi partner kozmetičke salone posećivao češće nego ja.

Odakle crpite pozitivnu energiju, tako karakterističnu za vas?

- Ako sam zdrava, ne vidim zašto bih bila nezadovoljna i namrštena. Život jeste obojen problemima, ali ih treba savladati u hodu, bez previše drame. Kada me sustigne neka zaista velika nevolja, osamim se i u miru razmislim o svemu. Ima dana kada sam umorna i iscrpljena. U tim trenucima sam u pidžami, čitam knjigu, gledam televiziju, dremam. Sutradan sam kao nova.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin