Kristijan Lubuten: Luksuzno potkrovlje u centru Pariza

Kristijan Lubuten: Luksuzno potkrovlje u centru Pariza

Autor: | 02/12/2014

0

Uprkos činjenici da većinu svog vremena provodi u Njujorku, na nagovor prijatelja, modni mag Kristijan Lubuten, odlučio je da ponovo kupi stan u Parizu. Potkrovlje u svom rodnom gradu poznati dizajner cipela pazario je pre skoro jedne decenije, ali se tek nedavno odlučio na restauraciju ovog posve neobičnog životnog prostora. Početak je bio težak, urušeno, staro, sasvim obično potkrovlje u starom delu Pariza pretvorio je u moderno zdanje. Pod, prozori, pregradni zidovi - sve je rađeno od "nule".

Pedesetjednogodišnji kreator ističe da je ovim projektom u potpunosti zadovoljan jer je dobio radni i životni prostor kakav je priželjkivao, ali i da je tokom restauracije poprilično namučio građevinske stručnjake i majstore.
Međutim, kada je u pitanju bio dizajn enterijera do izraza je došla njegova kreativnost i snalažljivost.

Lubuten priznaje da je kombinovao različite stilove i komade nameštaja koje je kupovao širom sveta - od onih skupocenih kupljenih na aukcijama u Parizu, srebrnini iz Italije, tepihu koji je nekada pripadao Ivu Sen Loranu, kamenog mozaika iz Damaska, vrata iz Maroka, do sofa koje je pazario na buvljacima.

Ipak, on priznaje da u početku nije znao šta želi.
-  Nisam znao šta tačno želim od ovog prostora, zato su mi pomogli prijatelji. Jedan od njih vlasnik je umetničke galerije i živi u komšiluku, ali sam se vremenom uključio u njihov rad, pratio njihove predloge i svoje želje, a kao rezultat zajedničke saradnje dobio sam savršen životni i poslovni prostor - ističe Kristijan.

Autor: Life Content

Izvor i foto: admagazine.ru

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin