Sastojci:
600 g mešanog mlevenog mesa
2 kašike soja sosa
1 kašika vinjaka
1 kašičica šećera
1 jaje
1 kašika kukuruznog brašna
200 g bukovača
100 g rezanaca za supu
250 g kineskog kupusa
2 kašike seckanog korena đumbira
1 praziluk
2 dl juneće supe
0,5 dl ulja
mešavina začine
biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, soja sos, vinjak, šećer, jaje i kukuruzno brašno. Dodati začine po ukusu i ručno izmesiti kako bi se dobila kompaktna masa.
2. Od pripremljene mesne mase oblikovati 15 kuglica.
3. Bukovače, kineski kupus i praziluk iseći na štapiće.
4. U većem tiganju na malo ulja propržiti mesne kuglice kako bi porumenele, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti bukovače i praziluk, zatim dodati koren đumbira i kineski kupus, te kratko propržiti. Dinstati povrće uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Pred kraj dinstanja vratiti mesne kuglice, dodati rezance za supu i začine po ukusu. Sve zajedno dinstati 5 minuta dok rezanci ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)