Katarina Radivojević otkriva tajnu svoje lepote

Katarina Radivojević otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 18/12/2014

0

U vreme kada estetska hirurgija dominira u sferi negovanja lepote, glumica Katarina Radivojević svoj izgled nije stavljala pod nož, niti se prepuštala tretmanima iglama, ali uživa u blagodetima mezoterapije. Poverenje ukazuje preparatima na bazi prirodnih i pomalo egzotičnih sastojaka iz istočnjačke kulture, a alternativni izbor su joj proizvodi francuskih kozmetičara. Tridesetpetogodišnja brineta prepoznatljiva je po dugoj kosi, punim usnama i prodornom pogledu, iza koga uspešno krije poneku nesigurnost zbog sitnih nedostataka na telu, o kojima, između ostalog, otvoreno govori za magazin "Hello!". Jedna od najlepših žena na srpskoj glumačkoj sceni kaže da se u osvajanju suprotnog pola radije oslanja na karakter, nego na fizički izgled, ističući da je suština lepote u opuštenosti umesto sve češćeg agresivnog stava devojaka svesnih svog izgleda. Pažnju publike trenutno privlači ulogom glavne sestre Katarine Grujić u seriji "Urgentni centar", koja je, pored sjajne glume u belom mantilu, istakla i njen prirodni izgled često "ukrašen" prepoznatljivim osmehom.

Koje preparate za negu koristite?

- Koristim razne preparate i trudim se da stalno isprobavam nešto novo, ali jedna od najboljih ženskih krema koje sam našla i koja odgovara mojoj koži je "SK-II esental power cream". Uz kremu kupujem i njihovu hidratantnu vodicu, na bazi japanskog nacionalnog pića sake, azijske rakije od pirinča, čije je blagodeti prvi uočio jedan japanski sveštenik. Otkrio je da je koža na rukama radnika koji su pravili rakiju od riže meka i zategnuta, za razliku od izboranih lica. Tih proizvoda nema kod nas, prodaju se na Petoj aveniji u Saksu, pa kada mi ponestane, prebacim se na dobar stari "Estee Lauder".

Koliko pratite trendove vezane za negu?
- Pratim novine, ali se ujedno trudim da nega bude što prirodnija.

Posećujete li redovno kozmetičke salone ili prepuštate prirodi da radi svoje?
- Već desetak godina idem na redovnu negu u jedan beogradski velnes centar u kome se potpuno prepuštam rukama moje kozmetičarke Eme, koja primenjuje holistički pristup u tretmanima. Povremeno radimo mezoterapiju, ali bez korišćenja igala.

Koliko se vaša zimska nega razlikuje od one kojom se podvrgavate u toplim danima?

- Budući da imam kuperoznu, suvlju kožu lica, u tom periodu moram da stavljam "jače" kreme, kako bih je dovoljno nahranila.

Prijaju li vam više duge kupke u kadi ili tuširanje na brzinu ipak više odgovara vašem temperamentu i tempu života?
- Trudim se da se, što češće, tuširam hladnom vodom. Posebno ujutru. Kupke retko praktikujem, samo kada se smrznem ili sam vrlo umorna pa mi je potreban brz oporavak za dalju dnevnu akciju. Smatram da topla kupka i nije najbolji saveznik naše kože, naravno, ukoliko se često upražnjava.

Koliko vremena dnevno provodite pred ogledalom i imate li maniju da u odrazu tražite bore i nepravilnosti na koži?
- Ne tražim u odrazu bore. Pred ogledalo stajem samo kada se šminkam, a i to je retko. Taj deo posla uglavnom prepuštam šminkerima.

Koji deo tela najviše volite, a koji biste rado promenili?

- Volela bih da imam jače listove, ali to ne mogu da postignem treningom.

Da li biste zbog uloge pristali na drastičnu promenu izgleda?
- Zavisi od uloge i o kakvoj produkciji je reč. U slučaju da su kreativni i produkcijski kriterijumi zadovoljavajući, bih, sa zadovoljstvom.

Šta je najbolji saveznik, a šta najveća pretnja ženskoj lepoti?
- Najveća pretnja je unutrašnja praznina, takozvana mentalna i intelektualna zapuštenost. To je ono kada kažete: "Bila je tako lepa kada je bila mlada". S druge strane, najveći saveznik lepote je dobar san i kvalitetan život, uključujući i ljubavni.

Smatrate li da je lepim ženama lakše ili teže da dokažu da zaslužuju i komplimente koji se ne odnose isključivo na fizički izgled?

- To zavisi od žene. Neke su vrlo lepe i nesigurne, a neke zbog lepote imaju agresivniji stav, što je, koliko smem da primetim, na našim prostorima posebno prisutno kod žena mlađe generacije. Treba biti opušten i neopterećen fizičkom lepotom. Kada kažem neopterećen, pod tim mislim da ne bi trebalo preozbiljno shvatiti svoj izgled i biti fokusiran samo na to kako izgledamo. Lepim ženama bi trebalo da bude lakše samim tim što ulažu manje truda da bi bile tip-top sređene.

Kakvu ulogu u igri zavođenja igra izgled i smatrate li da je to osnova samopouzdanja kod žena i muškaraca?

- Fizički izgled je definitivno važan faktor, bar u mom slučaju. Ne mogu da me privuku muškarci koji izgledaju zapušteno i imaju višak kilograma. Ipak, "hemija" između dvoje ljudi je najvažnija.

Jeste li muškarce češće zavodili izgledom ili karakterom?
- Često mi se dešavalo da, kada počnem ozbiljnije da razgovaram sa nekim muškarcem koji me ne poznaje, on bude skoro iznenađen: "Ti si baš interesantna osoba". To govori da postoje predrasude o lepim ženama i da nije baš sve u lepoti. Najviše sam zavodila svojim karakterom.

Da li su vam privlačniji muškarci "baroknog" izgleda ili oni koji se oblače po poslednjoj modi?

- Moda i način oblačenja uopšte mi nisu bitni. Važni su maniri, način razmišljanja i jasno determinisani životni stavovi, pod uslovom da nisu usmereni na taj način zato što suprotna strana pretpostavlja da bi mi se baš takvi stavovi svideli.

Kada ste poslednji put iskoristili fizički izgled da dođete do nekog cilja i zbog čega ste to uradili?
- Na letovanju u Grčkoj dobila sam popust za nakit koji sam kupovala. Više sam šarmirala prodavca, ali mi je naglasio da mi je zbog lepote dao tako veliki popust.

Šta je izvor vašeg samopouzdanja?
- Mojih trideset pet godina života, iskustva i stalnog učenja.

Intervju: Deana Đukić, Life Content

Foto: Sever Zolak, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin