Goca Tržan otkriva tajnu svoje lepote

Goca Tržan otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 17/01/2013

0

Tokom sedamnaest godina, koliko je na javnoj sceni, pevačica Goca Tržan transformisala se od brinete sa dugačkom kosom do zavodljive plavuše u stilu Merilin Monro. Ova lepa dama, koja je trenutno aktuelna zbog novog singla „Vadi se na moje ludilo“, ni u čemu ne trpi pravila, pa ni kada je reč o mejkapu. Što se tiče nege, odmalena je naučila da je najvažnije da vodi računa o higijeni, a sve ostalo su samo dodaci. Poslednjih godina rado koristi savremena dermatološka otkrića, pa mladalački tonus kože održava mezoterapijom i tretmanima u kojima se koristi hijaluronska kiselina.
Šta za vas znači biti negovana žena?
- Negovana žema je ona koja uvek ima besprekorno manikirane ruke, negovanu kožu, stopala i kosu. Negovana žena sija bez obzira na garderobu koju nosi.
Volite li više crveni karmin ili „smoky eyes“?
- Volim i jedno i drugo i česdto ih kombinujem jer ja nisam od onih osoba koje poštuju pravila.
Koji proizvodi se obavezno nalaze u vašem neseseru?
- Grožđana mast u boji, maskara, dobar tečni puder, rumenilo, olovka za obrve, crveni karmin i žvake.
Odlazite li redovno na kozmetičke tretmane lica?
- Mnogo novca trošim na lice jer je i u opisu mog posla da svoju kožu održim toniranom i sjajnom. Redovno idem na čišćenje, kao i na pilinge kiselinama i obaveznu mezoterapiju kod moje doktorke Jane. Vrlo je važno početi sa negom na vreme i izabrati dobrog lekara u koga imate poverenje.
Kakve promene ste počeli da primećujete na licu pošto ste počeli da idete na tretmane hijaluronskom kiselinom i mezoterapiju?
- Tonus moje kože je sada mnogo bolji. Osim toga, lice dugo posle tretmana bude sjajno i jedro i na njemu se ne primećuje umor.
Jeste li počeli da primećujete prve bore i kako se borite protiv njih?
- Mogu da zahvalim genetici na kvalitetnoj koži, ali naravno da primećujem bore. One su za sada još prihvatljive. Ne opterećujem se mnogo borama već se trudim da koristim kvalitetnu kozmetiku i da ih ublažim onoliko koliko je to moguće.
Plašite li se starenja?
- Ne plašim se ničega u životu, a najmanje starenja. Starost je stanje uma.
Koliko vam je važna pravilna ishrana?
- Moram da priznam da jedem sve, ali zato mnogo i naporno vežbam, pa mogu sebi da dozvolim da pojedem picu. Jedino o čemu vodim računa je da između obroka ne jedem grickalice i da prođu najmanje četiri sata između dva obroka. Izbegavam mleko i jogurt, a umesto toga jedem sireve, kiselo mleko i puter, i sama spremam hleb sa semenkama.
Koje fizičke aktivnosti upražnjavate?
- Tri puta nedeljno vežbam sa svojim trenerom Nikolom Stamenkovićem "titan" trening, zahvaljujući čemu sam u odličnoj kondiciji.
Odlazite li često na masaže?
- Kad god imam vremena. Obožavam masaže i opuštanje u spa-centrima.
Na koji način negujete kožu tela?
- Redovno mažem telo preparatima marke „Renergique”, to su domaći proizvodi i, po mom mišljenju, najbolji na svetu. Najviše volim njihovo mleko sa mirisom meda i čokolade.
 Da li vam je teško da održite kosu zdravom s obzirom na to da se već dugo farbate u plavo?
- Koristim “Paul Mitchell” preparate za kosu i moj frizer zaista dobro vodi računa o njoj. Povremeno svojoj kosi priuštim luksuzna pakovanja.
Jeste li kao tinejdžerka eksperimentisali farbajući se u različite boje?
- Ne baš. Prvi put sam se ofarbala sa dvadeset tri godine.
Koje su vam savete za negu dali mama ili baka?
- Naučile su me da negovana žena mora redovno da koristi sapun i vodu, sve ostalo je samo dodatak.

Tekst: Life Content, Ivana Nikolić

Foto: Andrija Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin