Goca Tržan otkriva tajnu svoje lepote

Goca Tržan otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 06/04/2013

0


Učešćem u rijaliti-takmičenju „Vip Survivor“ pevačica Goca Tržan pokazala je borbeni duh, zavidnu fizičku kondiciju i vitak stas koji uz aktivne treninge uspeva da održava i danas. Poznata po vretenastom telu, Goca je već godinu dana po preporuci prijatelja, angažovala ličnog fitnes trenera Nikolu Stamenkovića da osmišljava njene treninge.
- Sa Nikolom vežbam punih godinu dana, tri puta nedeljno, i zaključujem da je on pravi profesionalac. Svaki naš trening je drugačiji. Nekada vežbam na poligonu, katkad boksujem, a često koristim samo traku za trčanje i vežbe oblikovanja. Sve u svemu, za sve ovo vreme koliko radim sa Nikolom nijedan trening nije bio isti, što mi se sviđa jer mi je rad na fitnes mašinama dosadan - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže pop zvezda.
- Veoma sam ozbiljno pristupila treninzima, uživam u boksu jer se ubedljivo najviše oznojim dok sparingujemo. Na početku ta vrsta treninga mi nije baš prijala, ali sad jedva čekam "bokserski" trening i prilično sam dobra. U teretani najčešće koristim traku za trčanje i džak za boks, a sve ostalo su rekviziti poput vijače, lopte, medicinke i sličnog - priča poznata pevačica i dodaje da jedva čeka da otopli kako bi sa svojim trenerom započela vežbe na stazama Sportskog centra „Olimp“. Fitnes instruktor Nikola slaže se sa rečima svoje klijentkinje i napominje da je prava privilegija vežbati sa damom kakva je Tržanova.
- Goca je osoba koju bi svaki trener poželeo da trenira jer je ona veoma disciplinovana, uporna i vredna. Žargonski rečeno, pravi je vojnik koji ispunjava sve zadatke bez pogovora. Inače, ja sam veoma strog i zahtevan, trudim se da budem što profesionalniji u poslu jer mislim da je to jedini način da se postignu uspeh i željeni cilj - iskren je Nikola.
- Vrlo brzo se adaptirala na „titan training“ koji je nešto zahtevniji način vežbanja. Prvih nekoliko treninga bili su joj teži i naporniji, ali je ona to junački izdržala. Normalno je da u nekom periodu vežbanja može da nastupi kriza, ali tada bi trener trebalo da motiviše osobu koju trenira, tako što će joj u nekom trenutku promeniti način vežbanja. Sa Gocom to primenjujem, pa se zbog toga nikada ne zasiti određenog načina treninga. Tvrdim da je ona jedna od fizički najspremnijih osoba na našoj estradi i da bi mogla da izađe na crtu i mnogim muškarcima. Kao primer navešću da može da uradi pedeset muških sklekova - ističe poznati trener i navodi da su vežbe koje Goca najmanje voli pačji hod i obilazak stadiona - dvesta pedeset metara iskorakom.
Majka petogodišnje Lene kao svoju najkritičniju tačku, kada je vitak stas u pitanju, ističe stomak.
- Stomak mi je oduvek bio problematičan i moram puno da radim da bih bila zadovoljna njegovim izgledom. Zbog toga dosta trčim i pazim na ishranu.
Njen trener Nikola ističe da su kik boks treninzi u kombinaciji sa trčanjem dali najviše rezultata.
- Svi mi imamo neki problematičan deo na telu, a ako bih morao da izdvojim nešto kod Goce, iako je ona prilično skladna, to bi bio njen stomak. Kod skidanja stomaka su najdelotvornije aerobne vežbe, kik boks, trčanje, mada je i ishrana presudna.
Pevačica šaljivo konstatuje da joj trener Nikola ne brani da konzumira slatkiše, ali ne dozvoljava oscilacije u kilogramima.
- Tokom treninga pijem mnogo tečnosti, a trener mi ne kontroliše jelovnik, ali me redovno meri. U mojoj ishrani zastupljeno je dosta voća i povrća, a bitno je i u koje vreme unosite određene namirnice i da ne večerate kasno - završava razgovor Goca Tržan.

Tekst: Life Content, Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin