Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 250 g kolutova ananasa iz konzerve
- 200 g tankih listova slanine
- 600 g krompira
- ulje
- mešavina začina, kari
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na pravougaonike (4x2 cm), a kolutove ananasa na četvrtine.
2. Potom piletinu posuti sa malo karija i mešavine začine po ukusu pa promešati kako bi se začini ravnomerno rasporedili.
3. Svaki komad piletine uviti u list slanine.
4. Na štapiće za ražnjiće nabadati naizmenično uvijenu piletinu i ananas. Ovako pripremljene ražnjiće propržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Krompir očistiti i iseći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju.
6. Pečene ražnjiće poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)