Sastojci:
- 300 g šećera + 1 kašika
- 1 dl vode
- 250 g margarina
- 100 g mlevenog keksa
- 2 kašike čokolade u prahu
- 100 g kokosa
- 3 dl soka od pomorandže
- 1 puding od vanile
Priprema:
1. U manjoj šerpi sjediniti 150 g šećera, 125 g margarina i 0,5 dl vode. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije ujednačena smesa. Potom dodati čokoladu u prahu i mleveni keks te dobro izmešati.
3. U trećoj šerpi razmutiti sok od pomorandže sa kašikom šećera i pudingom od vanile te kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Četvrtastu tepsiju poprskati hladnom vodom pa u nju razliti topao fil od čokolade i ostaviti da se stegne. Preko njega preliti fil od kokosa i poravnati. Na kraju naneti fil od vanile.
5. Kolač ostaviti u frižideru da se stegne, a potom ga iseći na štangle.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)