Sastojci:
- 1 šolja = 250 ml,
- 3/4 šolje brašna,
- 3/4 kašičice praška za pecivo,
- 3/4 šolje mleka,
- 1 jaje,
- 1 1/4 šolje mešavine italijanskih sireva (mozzarella, parmezan, gauda, beli čedar, koji god imate),
- 120 gr neke blage salame ili praške šunke, iseckane na kockice,
- 2 kašike peršuna,
- ajvar ili mariniran sos.
Priprema:
1. U posudu staviti brašno, jaje, mešavinu sira, iseckanu prašku šunku ili neku blažu salamu, prašak za pecivo, bibera, mleko i peršun.
2. Sve dobro promešati.
3. Kalup za mafine premazati uljem, pa sipati kašikom testo, napuniti kalupe do 2/3.
4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 do 18 minuta.
5. Pečene piza mafine, izvaditi iz rerne, ostaviti ih u kalupu oko 5 minuta da se prohlade.
6. Poslužiti ih tople, a mogu i hladne, sa mariniranim sosom ili ajvarom.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)