Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
Za fil I:
- 300 g krem šlaga od vanile
- 3,5 dl kisele vode
- 50 g šećera
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g bele čokolade
Za fil II:
- 300 g krem šlaga od čokolade
- 3,5 dl kisele vode
- 50 g šećera
- 200 g čokolade
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca, dodati brašno, gustin i polako promešati.
4. U okruglom kalupu na 200 ºC od pripremljene smese ispeći koru.
Fil I:
1. Krem šlag od vanile umutiti sa hladnom kiselom vodom. Potom dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U umućeni šlag dodati mleveni keks, rendanu belu čokoladu i polako promešati.
Fil II:
1. Krem šlag od čokolade umutiti sa kiselom vodom, pa dodati šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. U šlag dodati rendanu mlečnu čokolade i promešati.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom I, preko njega naneti fil II i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)