Feng šui – Ulazna vrata

Feng šui – Ulazna vrata

Autor: | 25/06/2013

0

„Mnogi su te formule držali u tajnosti, ljubomorno i fanatično ih čuvajući. Stari učitelji prenosili su ih na omiljene učenike ili krvne srodnike samo usmenim putem.“ Lillian Too

Šta je Feng šui? Feng šui je nauka koja je nastala na prostoru stare Kine, ali je bila privilegija samo bogatih slojeva, zbog čega je dugo skrivana. Kažnjavani su oni za koje se saznalo da su ga negde spominjali ili primenjivali u tom periodu. FENG ŠUI (VAZDUH VODA), znači da kroz naš stambeni prostor treba da prolazi pozitivna ČI (CHI ili KI) energija, kao bistra izvorska voda i sveži planinski vazduh.

Da li je primenjiv na naše stambene uslove? Svakako! Mnogi stanovi, naročito na ovom prostoru, su pod uticajem negativnih strela. Zastupljeni su stanovi sa nedostajućim sektorima, koje je potrebno lečiti. Lečenje postižemo bojama, zvukovima, negde tišinom, pokretima, simbolima i dr. Aktiviranjem sektora Feng šui, možemo očekivati mnogo, gotovo u svim oblastima našeg života – bolje zdravlje, veći poslovni uspeh, a time i veću zaradu i dr. Najpre se moramo potruditi da aktiviramo najugroženije sektore, a rezultati će biti vidljivi u iznenađujuće kratkom periodu. Da bismo vam pojasnili principe Feng šui nauke, krenućemo od glavne ulazne zone.

Ulazna vrata i sektor 1 (sektor karijere)

Naš narod pridaje značaj ulaznim vratima isključivo iz bezbednosnih razloga. Da li nas dobro obezbeđena vrata mogu zaštiti od energije koju ne vidimo, koju osećamo ili energije koju su iza sebe ostavili prolaznici? Vrata su svakako barijera između naše intime (našeg života) i svih spoljašnjih zbivanja koja nas očekuju ili nažalost, vrebaju. Najbolje bi bilo da su ulazna vrata bele boje, blistava i sjajna, sa metalnom bravom, drškom i obavezno pločicom sa prezimenom. Ako iz nekih estetskih razloga nije moguće vrata obojiti u belo, onda svakako moraju biti besprekorno čista, obojena i osvetljena. Ispred vrata postavite otirač u boji vode: plavo-zeleni, teget, sivi ili crni (u skladu sa bojama sektora karijere). Ukoliko je pored vaših vrata smešteno stepenište ili se u blizini nalaze ljudi koji vam baš nisu skloni, postavite zdravo drvce ili cveće, ali nikako sa bodljikavim listovima. Potrudite se da kućno zvono uvek bude ispravno i sa prijatnim zvukom, kako ne bi uznemiravalo ukućane. Postavite senzorske lampe pred vratima, bez obzira na zajedničko osvetljenje, jer je svetlo veoma važan Feng šui lek. Sektor karijere koji počinje od ulaznih vrata, takođe treba obojiti sivo-plavo-modrim nijansama. Podna prostirka ili zidna slika, može biti sa motivima talasa. U ovom sektoru, prolazi ka drugim prostorijama stana moraju biti neometani, jer se energija barijere može odraziti na vašu karijeru.

„Zauzdajte na kratko svoj skepticizam koji možda gajite i otkrijte drugi način posmatranja energije koja prožima prostor oko vas. Otkrijte duboko značenje u jednostavnosti jin-jang kosmologije.“ Lillian Too

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor karijera

Najnovije vesti