Jovana Simonović otkriva tajnu svoje lepote

Jovana Simonović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/06/2013

0

Voditeljka emisije "Ekskluziv“, na "Prvoj" televiziji, Jovana Simonović svakodnevno otkriva pikanterije iz života uspešnih i slavnih domaćih i stranih zvezda i zvezdica. Plavokosa Beograđanka karijeru je započela na televiziji "Kop" gde su njena zavidna fizička forma i umeće vožnje borda bili izuzetno korisni jer je izveštavala o snežnim sportovima sa lica mesta, sa najposećenijeg skijališta Kopaonika. Uprkos ljubavi prema skijanju i prirodi karijeru je nastavila na televiziji ,,Avala“ gde je bila deo tima veoma gledane emisije "Milica na kvadrat“, a posle toga se priključila "ekskluzivnoj" ekipi, čiji je i danas važan deo. Svojim lepim, negovanim licem i osmehom koji razoružava i pleni, osvojila je brojnu publiku. Dok juri za vestima iz sveta poznatih ona je najčešće doterana, na visokim potpeticama, a privatno preferira ležeran stil sa veoma malo mejkapa.

Kako se borite protiv tragova umora na vašem licu?

- Trudim se, ali ponekad i mene podočnjaci odaju, mada imam zahvalno lice. Izvan posla ne stavljam mnogo šminke i redovno hidriram lice kremama koje mi prijaju. Kod kozmetičara idem onda kada vidim da mi je neophodna dodatna nega ili kada imam problem od previše šminke ili brzog tempa na koji sam navikla.

Da li je naporno što kao javna ličnost u svakom trenutku morate da vodite računa o izgledu?
- Mislim da bi svaka žena trebalo da vodi računa o svom licu u svakom trenutku, jer kada vam to pređe u naviku onda vam je to nešto što se podrazumeva, pa mi ne pada teško.

Kako se šminkate za dnevni izlazak?
- Danju nanosim samo toniranu kremu i maskaru, ponekad stavim sjaj za usta, tek da bi ih hidrirala, i to je sve. Mislim da bi za moje lice sve preko toga u toku dana bilo previše i preteško jer imam svetao ten i jaka šminka se i te kako primećuje na ne baš lep način. Poenta je da nas šminka ulepša a ne da učini da izgledamo starije, što je sa jakom šminkom često slučaj.

Da li vam je majka davala savete o nezi?

- Naravno da jeste. Najkorisniji savet koji mi je dala je recept za pakovanje za kosu koje se pravi od maslinovog ulja i jednog žumanca, a nije loše da se na lice povremeno stavi maska od kvasca, koji je prirodni antirid. Sve to naučila sam od moje majke.

Koju poznatu damu biste izdvojili kao ideal negovane žene?
- Mišel Fajfer, zato što je ona dokaz da je moguće da izgledate savršeno i u zrelijim godinama bez ikakvih plastičnih operacija.

Plašite li se starosti i bora?
- Nimalo, zato što smatram da su bore odraz životne zrelosti i ukoliko ih ponosno nosite, one samo mogu da upotpune vaš karakter.

Šta volite da istaknete šminkom, koji su vaši omiljeni tonovi?

- Najviše volim da istaknem oči i usne, tako da najčešće koristim crni ajlajner i crveni karmin, to je moja dobitna kombinacija.

Koji parfem ili miris u vama budi najlepše uspomene?
- Godinama koristim "Šanel 5", to je prvi parfem kojim sam se namirisala još kao dete i odmah me je osvojio.

Kako negujete lice?
- Kožu svakog dana čistim tonikom, a onda je dubinski hidriram kremom "Vichy". Odlazim kod kozmetičara kad god je potrebno i jednom nedeljno stavljam masku na bazi maslinovog ulja. To mi je za sada sasvim dovoljno da moja koža lica ne pati i da izgleda sveže i negovano.

Odlazite li često u spa-centre?

- Ne onoliko često koliko bih želela, ali kad god ugrabim vreme, obavezno odem i relaksiram se.

Koji vam je omiljeni tretman i zbog čega?
- Najviše volim masaže jer one predstavljaju totalni relaks i za dušu i za telo. To je predivan način da se opustite i da se oslobodite stresa, koji je najgori neprijatelj organizma i opšteg zdravlja. Iako živimo u vreme kada je nemoguće zaštititi se od stresa, mislim da redovan odlazak na masaže može da umanji i neutrališe njegovo opako dejstvo.

Kada se pripremate za emisiju, šta je na vama ekskluzivno, garderoba, šminka?
- Sve je ekskluzivno na svoj način, a tome doprinosi i čitav tim mojih kolega koji čine garderoberi, frizeri i šminkeri i koji daju sve od sebe da Danijela i ja zablistamo u svakoj emisiji "Ekskluziva".

Tekst: Jelena Vlahović, Life Content

Foto: Tijana Vuković
Šminka: Dragana Bogojević, telefon 063 / 85 - 33 - 656

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin