Marijana Mateus otkriva tajnu svoje lepote

Marijana Mateus otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 31/07/2013

0

Modna kreatorka Marijana Mateus, posle dva braka i troje odrasle dece, i dalje izgleda privlačno i zanosno. Svesna da godine prolaze i ostavljaju trag, poznata plavuša ne krije da od svoje sedamnaeste ulaže u svoj izgled i pravilno se neguje. Nasmejana Novosađanka obožava spa centre i masaže za koje kaže da su najdelotvornije za dobar izgled kože. Zarad lepog i svežeg tena ne izbegava noćne izlaske, a budući da je ranoranilac, umor sa lica otklanja treninzima i revitalizujućim maskama. Iako se plaši totalne anestezije, Marijana ističe da će se podvrgnuti nekom ozbiljnijem zahvatu podmlađivanja kada za to dođe vreme.
Poznata kao vesela osoba, sa osmehom kao zaštitnim znakom, Marijana za magazin "Hello!" govori o tajnama dobrog izgleda.

Koliko vremena posvećujete održavanju lepote lica i tela?

- Negujem se od svoje sedme godine i kada toliki niz godina vodite računa o svom licu i telu, rezultati su vidljivi. Svi veruju u čuda ili svoje nedostatke pripisuju genetici, dok ja isključivo verujem u rad jer samo tako dobijam pravi rezultat. Svakodnevno pred spavanje posvetim vreme svom licu, to počinje čišćenjem, nanošenjem kreme za vrat i dekolte, noćne hidratantne kreme za lice i predeo oko očiju, a nanosim i serum. Takođe, svako treće veče pred spavanje stavljam masku.

Smatrate li da je skupocena kozmetika najbolja? Koji kozmetički brend koristite?
- Smatram da je ten svake žene priča za sebe. Poslednjih dvadeset pet godina ne postoji krema koju nisam probala. Smatram da cena nije merilo kvaliteta. Najviše za lice koristim kozmetiku "Sisley", kao i brendove "Kanebo" i "Clarins".

Primenjujete li kućne recepte iz kuhinje za negu lica, kao što su maske spravljene od meda?
- Kada sam bila mlađa, ponekad sam volela da čaj od kamilice koristim za predeo oko očiju.

Kako održavate belinu zuba?

- Zube održavam redovnom kontrolom, a moja omiljena pasta za zube je ona koja sadrži formulu za izbeljivanje tokom pranja. Samo sam jednom išla na tretman beljenja zuba, pre tri godine, i mogu reći da je mala razlika u rezultatu u odnosu na pastu.

Trenirate li često i na koji način skidate višak kilograma?
- Kada sam u Beogradu, redovno treniram sa instruktorkom koja ima divan mali privatni fitnes centar na Senjaku. Kada sam van glavnog grada Srbije liniju održavam trčanjem i plivanjem. Trening mi je postao ritual poslednjih godina, ali moram priznati da mi je dugo trebalo da shvatim da moram redovno da treniram.

Da li ste nekada koristili tablete za mršavljenje?
- Nikada nisam koristila tablete za mršavljenje. Mislim da uobičajenom ishranom i probranim namirnicama možete da postignete željenu kilažu. Poslednjih meseci smršala sam četiri kilograma zahvaljujući tome što sam iz jelovnika izbacila hleb, testenine i slatkiše. Samo ponekad pojedem sladoled, jer ga obožavam.

Volite li masaže i koja vam najviše prija?

- Veliki sam ljubitelj masaža i najviše volim da se masiram uljima. Zahvaljujući mojoj maserki, nemam nimalo celulita. Ručna masaža je najbolja za oblikovanje tela.

Budući da stalno putujete, jeste li imali prilike da se u inostranstvu upoznate sa nekim novim kozmetičkim metodama, tretmanima ili preparatima za ulepšavanje?
- Svakako, po stranim časopisima pratim baš sve novitete u kozmetologiji i idem na konsultacije. U Londonu je trenutno najpopularniji tretman podmlađivanja lica bez operacije "hydrafacial" koji je proglašen najboljim tretmanom u 2012, a radi ga doktorka Rita Rakus.

Volite li spa centre, jogu i meditaciju?
- Obožavam spa centre, jedan od mojih omiljenih nalazi se u Pančevu. Do pre dve godine nikada nisam posetila Pančevo, a sada i kada na dva dana dođem u Beograd, poseta tom prelepom gradiću je nezaobilazna. Svi moji najbliži znaju koliko mi znači poseta tom spa-centru, u kome se osećam kao kod svoje kuće. Jogu sam probala i ponekad je upražnjavam.

Kako vraćate lep ten posle "žestokog" noćnog izlaska?

- Isključivo maskama za lice "Sisley", najbolje su za osveženje lica. Takođe, koristim tretmane masaže lica.

Zašto ste nedavno vaše plavu kosu ofarbali u tamno, pa ste je potom opet posvetleli?
- Kosu sam ofarbala na nagovor dvojice mojih saradnika. Kada sam svoj parfem predstavljala javnosti, bilo je potrebno da izgledam orijentalno, a žena sa Orijenta nije plavuša već crnka. Nije mi žao zbog farbanja jer sam sada uspela da ojačam kosu i dobijem na dužini.

Jeste li pristalica plastične hirurgije i šta biste uradili u budućnosti?
- Jako se bojim totalne anestezije, ali svakako planiram da se podvrgnem plastičnoj hirurgiji kada bude bilo potrebe da ulepšam i podmladim svoje lice, kada za to dođe vreme. Za sada sam više nego zadovoljna. Zračimo onako kako se osećamo i to reflektujemo oko nas.

Intervju: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti