Ana Ivanović otkriva tajnu svoje lepote

Ana Ivanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 17/08/2013

0


Uspešna Beograđanka Ana Ivanović, bilo da je na teniskom terenu, na nekom javnom događaju ili u neobaveznoj šetnji, uvek pleni izgledom, te ne čudi što je više puta proglašavana za najlepšu sportistkinju i što se svetski brendovi utrkuju da im bude zaštitno lice. Iako najviše voli prirodan izgled i retko se šminka, lepa dvadesetpetogodišnjakinja vodi računa da bude negovana.
- Uglavnom se ne šminkam, više volim prirodan izgled, čak i za fotografisanje - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže sportistkinja koja je nedavno okončala višemesečnu romansu sa bivšim profesionalnim teniserom, Britancem Markom Stilitanom, sa kojim ju je upoznao Novak Đoković, i ponovo je sama.

Budući da je njeno lice stalno izloženo suncu, trudi se da posebnu pažnju posveti koži lica kako bi uvek bilo hidrirano i zaštićeno od štetnih uticaja vremenskih prilika.
- Ono što uvek imam u tašni i bez čega ne mogu je sjaj za usne.

Koje preparate za negu lica koristite?

- Otkrila sam da su kozmetički preparati kuće "Ren" veoma blagi i ne isušuju mi kožu, pa ih redovno koristim.

Budući da ste profesionalna teniserka, imate li neke specijalne rituale što se tiče nege i čišćenja lica?
- Pošto je moja koža zbog tenisa stalno izložena suncu i spoljašnjim uticajima, najviše obraćam pažnju na zaštitu od sunca. Takođe, redovno čistim lice i koristim kreme koje nadoknađuju vlažnost.

Smatrate li da lepše izgledate kada ste našminkani ili bez šminke?
- Više volim prirodan izgled, pa šminku ne koristim previše. Osim toga, prijatelji i članovi porodice govore mi da im se više dopadam bez šminke. Za posebne povode se našminkam i ponekad uživam u tome, ali to su retke situacije. Svakodnevno koristim samo sjaj za usne.

Da li ste ikada farbali kosu i da li imate neki "trik" kako da kosa lepo izgleda bez odlaska kod frizera?

- Nisam se nikada farbala. S obzirom na to da najčešće nemam vremena za odlazak kod frizera, u mom slučaju je rešenje čista kosa i dobar preparat za negu koji daje sjaj.

Koji su vaši omiljeni tretmani? Opišite nam vaše najbolje iskustvo u spa-centru i u kom delu sveta je vaš omiljeni spa-centar?
- Uživam da odlazim u spa-centre. Dok sam boravila na Baliju otkrila sam tretman "mandara spa" koji se sastoji od prirodnih pilinga, različitih vrsta masaže mirišljavim uljima, kupke u kadi sa laticama ruža, i sve to uz njihovu tradicionalnu opuštajuću muziku. Tretmani se najčešće rade na otvorenom, to jest u bungalovima sa otvorenim krovom pored okeana. To je za zaista nezaboravno iskustvo.

Kao profesionalna sportistkinja sigurno uživate u masažama. Postoji li neka koja vam je omiljena?
- Masaže su moja svakodnevica i neizostavni deo oporavka posle dnevnog napora. Nažalost, sportske masaže su često veoma duboke i bolne i u njima nimalo ne uživam. Međutim, opuštajuće masaže su nešto bez čega ne mogu.

Koristite li piling za lice i telo i koje maske za lice preferirate?

- Povremeno koristim piling za lice i telo, a uvek se trudim da nabavim proizvode koji su napravljeni od prirodnih sastojaka. Prodavnica "Body shop” nudi veliki izbor pilinga od badema, maslina i slično. Za lice najradije koristim piling sa vitaminom C. Nisam veliki ljubitelj maski za lice jer jednostavno za to nemam strpljenja.

Imate li specijalni režim ishrane? Kakvu hranu najviše volite?
- Kao profesionalni sportista vodim računa o ishrani i izbegavam prženu hranu, odnosno hranu koja sadrži loše masti. Najviše jedem ribu, pirinač, piletinu, povrće i voće. Ipak, budući da mnogo treniram ponekad sebi dozvolim i zabranjenu hranu. Čokoladni deserti su mi omiljeni.

Često se slikate, šta najčešće naučite od stručnjaka sa kojima pri tom sarađujete?
- Tokom foto-seta najviše naučim o modi i novim stilovima, jer uvek razgovaram sa stilistima koji mi često preporučuju korisne stvari.

Piše: Nadežda Jokić, Life Content

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin