Bojana Ordinačev otkriva tajnu svoje lepote

Bojana Ordinačev otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 22/08/2013

0

Plavokosa glumica Bojana Ordinačev jedna je od najlepših žena u svojoj profesiji. Lepa Novosađanka zbog poslovnih obaveza preselila se u Beograd, čiju je pozorišnu publiku osvojila rakošnim glumačkim talentom i prirodnom, nenametljivom lepotom. Stalni je član pozorišta "Boško Buha", gde igra predstave za najmlađe, a njenom nežnom izgledu odlično pristaju uloge princeza i vila, mada se s lakoćom transformiše i u neki drugi, ne baš tako mio lik, kada to rola koju tumači zahteva. Njen životni poziv podrazumeva svakodnevno šminkanje i kostimiranje, pa se u privatnom životu Bojana trudi da se više neguje, a manje nanosi puder i ostalu dekorativnu kozmetiku. Svesna da je negovan izgled jedan od imperativa javnog posla, posvećuje pažnju svom fizičkom izgledu i vredno trenira kako bi uvek bila u formi za izazove profesije koju veoma voli.

U čemu je tajna vaše lepote?

- Možda u genetici ili, na primer, iskrenom osmehu.

Bujna i sjajna kosa vaš je zaštitni znak. Kako je negujete?
- Ranije sam svakog dana išla kod frizera da bih ispravljala svoju valovitu kosu. Praktično je nisam prala kod kuće i odlazak u frizerski salon je bio sastavni deo mog dana, ma koliko bila zauzeta. Ta česta feniranja su mi oštetila i isušila vlasi pa se sada trudim da negujem svoje blage kovrdže kod kuće i da ih potpuno odmorim od bilo kakvog tretiranja. Frizura mi je sada talasasta. Takođe promenila sam proizvođača preparata za kosu jer mi se čini da sam se zasitila istih komponenti koje oni sadrže. Ranije sam uvek birala "L'Orealove" proizvode iz linije "Kerastase", a trenutno odmaram vlasi i od njih, mada su najkvalitetniji na tržištu i sigurno ću im se ponovo vratiti.

Koju šminku koristite?
- Zbog prirode mog posla trudim se da se preko dana uopšte ne šminkam. Šminku nanosim uveče i, naravno, kada moj posao to zahteva. Inače, volim kvalitetnu šminku i u neseseru imam sve, od korektora, do pudera u kamenu i prahu, a tu su i maskare, senke i razne četke. U prepodnevnim satima, kada se odmaram, uglavnom sam bez šmike.

Koliko je scenska šminka bitna za posao glumice?

- Naravno da je bitna, pogotovo kada je reč o snimanjima koja traju satima. Tada je najvažniji kvalitet šminke osim, naravno, forme koja može da upotpuni lik i pomogne vam da što bolje iznesete ulogu. U pozorištu je drugačije, predstave traju dva sata i odmah posle poklona svi žurimo da skinemo maske, odnosno šminku, u tom slučaju je proizvođač bitan, ali manje, dok je forma podjednako važna.

Da li biste se podvrgli estetskoj hirurgiji?
- Kada bih mislila da mi nešto nedostaje ili da bih se nekom korekcijom ulepšala, verovatno bih to i primenila. Nisam apriori protiv estetske hirurgije, ali mislim da nije dobro kada od sebe pravite potpuno drugu osobu.

Posećujete li često kozmetičara?
- Kod kozmetičarke odlazim jednom mesečno, nekada to bude češće, a nekada ređe u zavisnosti od obaveza.

Koji je vaš omiljeni tretman u kozmetičkom salonu?

- Moj omiljeni tretman se zove skulptura lica, a njegov efekat je podizanje tonusa mišića lica, to jako volim, pogotovo posle pomalo bolnog tretmana čišćenja lica koji je obavezan. Skulptura lica tada bude zapravo prijatna masaža zbog koje zaboravite taj prvi neprijatniji deo. Obožavam i relaks i anticelulit masaže koje uvek praktikujem pred leto, volim maske i za lice i za telo koje vas zaista osveže i odmore.

Kakve kreme najčešće koristite?
- Koristim hidratantne kreme, pogotovo u letnjem periodu.

Koliko vremena provodite u ulepšavanju?
- Ne previše, u zavisnosti od toga kada sam počela da se spremam, da ne kažem koliko žurim. Mogu da budem potpuno spremna za deset minuta, a spremanje može da traje i jedan sat sa obaveznim telefoniranjem dok se šminkam, što me usporava.

Uživate li u pažnji koja okružuje glumački svet?

- Nisam nikada razmišljala na taj način, to što sam javna ličnost je sastavni deo moje profesije, pa tome ne poklanjam preteranu pažnju. Kada primetim da me neko gleda, prvo pomislim da se lično znamo odranije, a ja ne mogu da se setim odakle, a tek druga misao mi bude da me taj neko prepoznaje po mom radu.

Kada biste morali da birate između dve opcije - da budete lepi ili pametni - šta biste izabrali?
- Izabrala bih da budem Bojana Ordinačev.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin