Goca Božinovska otvara vrata svog doma u Surčinu

Goca Božinovska otvara vrata svog doma u Surčinu

Autor: | 25/08/2013

0


Pevačica Goca Božinovska imala je skromno detinjstvo u Šumadiji, ali je već od tinejdžerskih dana uspela da skrene pažnu na sebe atraktivnim izgledom i muzičkim talentom. Ova poznata dama karijeru je započela kao i većina pevačica njene generacije u kafanama na Ibarskoj magistrali, gde je i upoznala svog prvog supruga Radeta Vučkovića, za koga se udala sa osamnaest godina i rodila kćerku Jelenu koja se danas takođe bavi pevanjem. Tri godine posle razvoda Goca je započela vezu sa Zoranom Šijanom sa kojim je dobila kćeku Zoranu i sina Mirka. S obzirom na to da je njen životni partner pre četrnaest godina tragično nastradao, estradna umetnica je nastavila da živi sama sa svojom decom u njihovom porodičnom domu u Surčinu, a zahvaljujući snažnoj volji uspela da ih sve troje lepo vaspita i da im pomogne da pronađu svoj životni put.

Koliko dugo živite u Surčinu?
- Već petnaest godina sam u mojoj kući u Surčinu. Ali i pre nego što sam se doselila, stanovala sam u blizini, tako da sam jako vezana za ovaj deo grada. Mnogo puta sam imala priliku da se preselim, pa čak sam imala mogućnosti da odem da živim i u Austriji sa decom, jer imam boravišne papire za tu zemlju, ali nisam želela da napustim svoj dom u Surčinu.

Šta vam se posebno dopada u tom kraju?

- Volim miran način života koji ovde vodim, a pre svega svoje drage komšije. Svi me poznaju i sa svima sam u dobrim odnosima. Imam komšinice sa kojima se lepo družim i koje svakog dana dolaze kod mene.

Jeste li sami uređivali vašu kući i menjate li često enterijer?
- Kuću sam sređivala uglavnom sama i moram da priznam da volim da promenim nameštaj ili bar raspored stvari u kući. Poslednjih pet godina nisam često preuređivala svoj dom, jer sam ranije to stalno radila, zbog čega su me najbliži kritikovali. Međutim, smatram da je sada pravo vreme da nešto promenim, što ću uskoro i uraditi.

Volite li da provodite vreme kod kuće?
- Dosta vremena provodim kod kuće, često mi u posetu dolaze komšinice i prijatelji sa kojima se družim u kućnom ambijentu. Međutim, posle mog učešća u rijalitiju „Farma“ situacija se donekle promenila, stekla sam mnogo novih i mladih prijatelja sa kojima sam počela da izlazim.

Koliko vam znači što u dvorištu imate bazen?

- To je moja oaza, ali moram da priznam da ovog leta nisam imala priliku da toliko uživam kao ranijih godina zbog mnogobrojnih obaveza koje su uglavnom vezane za moje nedavno učešće u rijalitiju.

Koji su bili vaši motivi za učešće na „Farmi“?
- Od prvog serijala „Farme“ imala sam poziv od produkcije za učešće. Međutim, tada su mi deca još bila maloletna i nisam želela da ih ostavim i odem u izolaciju. U međuvremenu, oni su odrasli, i kada sam dobila poziv, svi su me nagovarali da ga prihvatim. Odlučila sam da ih poslušam, a dodatni motiv je što uskoro planiram da objavim novi CD. Mislila sam da ću se zadržati svega mesec dana ili nešto duže, međutim, ostala sam do kraja, što me je iznenadilo, ali i obradovalo jer je to znak da je publika prepoznala u meni neke kvalitete.

Jeste li zbog toga ponosni na sebe?
- Jesam, ali sam najsrećnija što su me moja deca pohvalila i što su mi rekli da ih mnogo ljudi zove i pruža im podršku. Kažu da sam najbolja majka na svetu.

Da li vam je smetalo što su se pojedini detalji iz vaše prošlosti, a pre svega vaš brak sa Zoranom Šijanom često bili tema dok ste boravili na „Farmi“?

- Uvek sam vodila normalan i častan život i da postoji bilo šta čega se stidim iz svoje prošlosti, ne bih ni pristala da uđem na „Farmu“, jer kada ste u izolaciji, sve uvek ispliva na površinu. Čitavog života sam se trudila da zaradim za sebe i svoju porodicu, uvek sam delila sa najbližima sve što imam i nikada nisam bila samoživa. Smatram da nije greh što sam se udala i rodila decu. Oba puta sam se udala iz ljubavi i srećna sam i ponosna što imam takvu decu.

Čime se bave vaša deca?
- Najstariju Jelenu svi već znaju. Krenula je mojim stopama i sama se izborila za svoje mesto pod suncem. Njena mlađa sestra Zorana je na završnoj godini bankarske akademije, ostala su joj još dva ispita, a posle toga planira da nastavi školovanje u inostranstvu. Mirko je bio problematičan tokom puberteta, ali se sada smirio i odličan je momak. Prva je godina studija, ali kaže da ga fakultet ne interesuje i želi da napusti školovanje. Ja mu to ne dozvoljavam, ali verovatno će uskoro započeti privatni posao, u čemu ću mu pomoći koliko mogu.

Jeste li podržali Jelenu kada je odlučila da pođe vašim pevačkim stopama?
- Bila sam iznenađena kada mi je saopštila tu želju i plašila sam se kako će se snaći. Međutim, ona je sada na dobrom putu, veoma sam ponosna na nju i zadovoljna kako radi svoj posao.

Kakve savete ste joj dali u vezi sa radom na estradi?

- Jelena je svoja i kad joj dam savet, ona uvek uradi po svom. Ja sam srećna zbog toga i volim tu njenu osobinu. Ponekad me posluša kada joj nešto kažem u vezi sa garderobom ili pesmama koje peva. Međutim, obično se prvo usprotivi mojim sugestijama, pa tek sutradan dođe i kaže da misli da sam ipak u pravu, što mi mnogo znači. Jako je vezana i za svog oca koji živi u Kuršumliji i često je kod njega. Inače, Jelena, kao i njeni sestra i brat, veoma je radna, a to je ono čemu sam ih naučila.

Jeste li stroga majka?
- Deca kažu da jesam, a ja mislim da imam velike zahteve, ali da su u granicama normale. Po prirodi sam perfekcionista i trudila sam se da to prenesem i na njih. Kod nas u kući se uvek živelo pod parolom „red, rad i disciplina“, a to je pre svega značilo da ne može da se troši vreme uzalud. Iako sam u mogućnosti da platim pomoć u kući, neko vreme sam im to ukinula, jer sam želela da ih naučim, pre svega kćerke, kako se vodi domaćinstvo. Odlično su se snašle u tome, a i brat im je stalno pomagao tako što je išao u nabavku i obavljao druge kućne poslove.

Znači li to da kćerke vaspitavate da budu dobre domaćice?
- Upravo tako. Smatram da žena mora da zna da obavlja sve kućne poslove. Ne želim da, kada se udaju, crvenim pred njihovim muževima ili svekrvama zato što, na primer, ne znaju da kuvaju. Daj Bože da se udaju za bogataše i ne moraju ništa da rade, ali sam ih naučila da budu spremne i za život sa čovekom koji ništa neće moći da im pruži. Mogu da se pohvalim da su besprekorne domaćice. U poslednje vreme retko kuvam, uglavnom to rade njih dve i naša trpeza je uvek puna.

Da li je i vas majka tako vaspitavala?

- Jeste, ona je žena starog kova i još kao klinka sam naučila da radim sve kućne poslove.

Brinete se o majci?
- Naravno, moja sestra i ja se zajednički brinemo o njoj. Ipak, čini mi se da je majka više sigurna u mene jer zna da ja odreagujem i kada joj nedostaje i najmanja sitnica.

U kakvim ste odnosima sa svekrvom, majkom pokojnog supruga Zorana Šijana?
- Moja svekrva ima isti tretman kao i moja majka. Nas dve smo deset godina živele u zajednici pre nego što sam se preselila u ovaj dom, tako da se odlično poznajemo. Međusobno se volimo i poštujemo i često se posećujemo, ona je odlična baka mojoj deci i smatram je članom porodice.

Kako planirate da provedete ostatak leta?
- Moja deca su van Beograda. Zorana je sa momkom otišla u Tursku, a Jelena je otišla da poseti oca, dok je Mirko sa društvom u Budvi. Ja imam mnogo zakazanih nastupa u avgustu pa ne znam da li ću imati priliku da odem na odmor. Ukoliko budem imala slobodne dane, planiram da odem u Sutomore sa svojim partnerom Nebojšom, gde moja sestra i zet imaju kuću. Tamo idem svake godine i najviše volim da se odmaram u tom delu Crne Gore, jer me svi znaju i osećam se kao kod kuće. Ukoliko ne nađem vreme za odmor tokom leta, u januaru planiram da odem na Tajland, gde ću provesti mesec dana.

Više od deset godina u vezi ste sa biznismenom Nebojšom Tubićem poznatijem kao Žabac, koliko vam znači emotivna ispunjenost?
- Naravno da mi znači, mi smo u skladnoj vezi više od jedne decenije, živimo normalnim životom kao i svaki drugi par, nema tu neke filozofije.

Kada planirate da objavite novi CD?
- Deo materijala sam već spremila, a deo se tek radi. Najverovatnije će sve biti gotovo na jesen, a možda ću pre toga objaviti i jedan singl kao uvod u novi album.

Kakvi su vam planovi za budućnost?
- Ja sam osoba trenutka i šta god da isplaniram uglavnom to promenim u kratkom roku, tako da smatram da je nezahvalno da pričam o budućnosti. Jedino sam precizna kada je moj posao u pitanju, tu nikada ne pravim ustupke.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti