Za kore:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika brašna
- 150 g mlevenih oraha
Za fil:
- 5 žumanaca
- 125 g šećera
- 1 vanil šećer
- 250 g putera
- 100 g čokolade
Za dekoraciju:
- 100 g krupno seckanih oraha
- 50 g čokolade
- 1 kašika ulja
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju dodati brašno i orahe, te polako promešati varjačom.
2. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu, poravnati je kašikom, pa peći 20 minuta na 180 °C.
3. Pečenu koru odvojiti od papira i iseći je na 4 trake jednake dužine.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer te kuvati na pari mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Dodati izlomljenu čokoladu, pa nastaviti sa mešanjem dok se čokolada ne otopi.
3. Posebno umutiti puter i vanil šećer, te dodati u fil i promešati.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađen šnit preseći po dužini dijagonalno kako bi se dobila dva trouglasta oblika.
3. Spojiti dva trouglasta dela tako da se dobije izgled piramide.
4. Piramidu premazati ostatkom fila i utisnuti seckane orahe. Čokoladu otopiti na malo ulja pa preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)