Za kore:
- 5 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kašika brašna
- 150 g mlevenih oraha
Za fil:
- 5 žumanaca
- 125 g šećera
- 1 vanil šećer
- 250 g putera
- 100 g čokolade
Za dekoraciju:
- 100 g krupno seckanih oraha
- 50 g čokolade
- 1 kašika ulja
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, pa postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme. Na kraju dodati brašno i orahe, te polako promešati varjačom.
2. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu, poravnati je kašikom, pa peći 20 minuta na 180 °C.
3. Pečenu koru odvojiti od papira i iseći je na 4 trake jednake dužine.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca i šećer te kuvati na pari mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Dodati izlomljenu čokoladu, pa nastaviti sa mešanjem dok se čokolada ne otopi.
3. Posebno umutiti puter i vanil šećer, te dodati u fil i promešati.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom, naslagati jednu na drugu i ostaviti da se ohladi.
2. Ohlađen šnit preseći po dužini dijagonalno kako bi se dobila dva trouglasta oblika.
3. Spojiti dva trouglasta dela tako da se dobije izgled piramide.
4. Piramidu premazati ostatkom fila i utisnuti seckane orahe. Čokoladu otopiti na malo ulja pa preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)