Nikolija Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Nikolija Jovanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/09/2013

0


Zahvaljujući neobuzdanoj pozitivnoj energiji i originalnosti pevačica Nikolija Jovanović za kratko vreme, koliko je na javnoj sceni, skrenula je na sebe pažnju. Iako je krenula majčinim muzičkim stopama, atraktivna dvadesettrogodišnjakinja sledi svoj put po ugledu na svetske zvezde, a preko milion pregleda njenih spotova na "Jutjubu“ govori da ima odličnu publiku. Od svoje majke, čuvene pevačice Vesne Zmijanac, Nikolija je naučila da je za muzičku zvezdu, osim vokalnih sposobnosti, izgled takođe veoma bitan i zbog toga mnogo vodi računa o sebi. Uz dobru genetiku i odabrane kozmetičke proizvode, to joj polazi za rukom, a pravilna ishrana se u njenom domu podrazumeva.

Koliko pažnje obraćate na negu lica?
- Jako mi je bitno da uvek imam negovanu kožu licu, to mi je važnije od toga šta ću obući. Negovana žena uvek izgleda skupo, dok na aljkavu kožu možete da obučete mnoge brendirane stvari, to vam neće pomoći.

Jeste li od majke naučili pojedine trikove u vezi s negom?

- Najvažnije je što sam od mame nasledila odlične gene i zbog toga imam vrlo lepu kožu. Tata takođe ima odlično lice, ali na ženama se to više primećuje. Mama koristi odličnu kozmetiku koju ja često pozajmim.

Da li vodite računa o ishrani?
- Smatram da je za zdrav i lep izgled kože presudna pravilna ishrana i zbog toga vodim računa o tome šta jedem. Trudim se da uglavnom konzumiram voće, povrće i ribu, a s obzirom na to da sam doskoro mnogo vremena provodila u Atini nije mi bilo teško da se pridržavam pravila. Međutim, veliki sam gurman i ponekad sebi dam oduška, ali pošto sam još mlada to se za sada na meni ne primećuje.

Vaša majka se dugo bavi makrobiotikom, jeste li i vi upućeni u pravila te vrste ishrane?
- Znam sva pravila makrobiotike, ali ih se retko pridržavam.

Vežbate li redovno u teretani?

- Nisam osoba koja će svakodnevno odlaziti na treninge, ali takođe volim da budem aktivna i nikada se nije desilo da duže od dva meseca ne treniram. Nekada je to fitnes, ali češće plivanje ili vožnja bicikla. Moj organizam voli kada sam u dobroj kondiciji i tada se najbolje osećam.

Razmišljate li o tome da kupite sprave za vežbanje u novom stanu?
- Mama i ja se svakog dana svađamo zbog toga. Ona je odlučila da od pola stana napravi kuhinju pa za sprave zbog toga nema mesta. Ne zameram joj mnogo jer mislim da mi ne bi bilo inspirativno da vežbam u stanu.

Nagovarate li majku da i ona krene u teretanu?
- Ona je osoba koja je mnogo trenirala u životu, tako da su moji treninzi za nju kao dečje boginje kojima se slatko smeje.

Da li žene u Atini više vode računa o svom izgledu nego Beograđanke?

- Kada sam kao mala odlazila u Grčku, njihove žene su po pravilu bile niske i debele dok smo mi Srpkinje u odnosu na njih bile prave lepotice. Međutim, pre otprilike pet ili šest godina kod njih je odlazak u teretanu postao pravi trend, tako da sada jako vode računa o svom telu. U tom smislu u potpunosti kopiraju Amerikance, pa veliki broj ljudi praktikuje i džoging na plaži, kao i tenis pored mora. Na ulicama Atine može se videti veći broj zgodnih devojaka nego kod nas, što mi se nimalo ne dopada jer sam navikla da hvalim naše ljude kako su najlepši.

Privlače li vas muškarci koji vode računa o sebi?
- Nemam tip muškarca koji mi se dopada i nije mi presudno da momak sa kojim sam u vezi ima pločice na stomaku, ali sam po pravilu imala samo zgodne momke.

Poznato je da ste uradili estetsku korekciju nosa i usana, kakav je vaš stav prema plastičnim operacijama?
- Smatram da bi svako u dvadeset prvom veku trebalo da promeni na sebi sve što mu se ne sviđa, ali svakako treba imati meru. Plastične operacije više nisu tabu tema mada mi se ne dopada ni trend koji je karakterističan za devedesete godine prošlog veka kada su devojke preterivale sa promenama.

Umete li da se našminkate sami za nastupe i javna gostovanja?

- Dugo se šminkam tako da znam da to uradim jednako dobro kao profesionalac. Kada bih za svaki nastup i odlazak u emisiju angažovala stručnjaka za mejkap trebalo bi da provodim mnogo vremena u salonima ili bi šminker trebalo uvek da bude sa mnom, što bi iziskivalo dosta novca. Zbog toga stručnjake angažujem kada snimam spot ili se fotografišem za plakat, dok u ostalim situacijama to radim sama.

Kako negujete kosu?
- Pre tri godine sam shvatila da mi je najpraktičnije da imam prirodnu boju kose i da se ne farbam, jer mi je u tom slučaju najlakše da napravim frizuru. Farbana kosa iziskuje mnogo pažnje i vremena za negu koje ja volim radije da iskoristim na neki drugi način. Pre tri godine sam se prvi put ofarbala u plavo i imala sam takvu kosu osam meseci, ali sam se brzo vratila svojoj prirodnoj boji.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin