Sastojci:
- 1 kg mlade boranije
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 manji koren celera
- 1 šargarepa
- 2 žumanceta
- 2 dl pavlake
- 1 kašika gustina
- 1 veza mirođije
- 2 kašike putera
- začin C, biber
Priprema:
1. Boraniju očistiti i iseći na manje komade, luk i mirođiju sitno iseckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.
3. U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mešavinu pavlake i žumanaca.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)