Sastojci:
- 2 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 300 g šećera
- 300 g brašna
- 3 dl mleka
- 5 jaja
- 2 vanil-šećera
- 800 g brusnica
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca te ih mikserom umutiti u čvrst sneg.
3. Dublju tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te sipati pripremljen fil. Polovinu brusnica ravnomerno rasporediti po filu.
4. Pripremljenu pitu staviti u zagrejanu rernu i peći 10 minuta na 200 °C dok ne počne da se formira kora na površini. Zatim pitu izvaditi iz rerne, posuti je ostatkom brusnica te vratiti u rernu da se dopeče.
5. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, iseći je na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)