Marija Petronijević otkriva tajnu svoje lepote

Marija Petronijević otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 06/10/2013

0


Glumica koja je široj javnosti postala poznata nakon što se pojavila u popularnoj seriji "Selo gori, a baba se češlja" Marija Petronijević svojom lepotom nikoga nije ostavila ravnodušnim. Zgodna crnka, poreklom iz Požege, koja je ubrzo zaigrala i u drugim serijskim i filmskim ostvarenjima, televizijsku publiku još više je osvojila pokazavši svoje kulinarsko umeće u rijaliti šou programu "Prvi kuvar Srbije". Iako joj je lepota pomogla da se izdvoji od drugih, Marija kaže da joj je u većini slučajeva i odmogla i otežala put, jer je svoju darovitost morala da dokazuje više od ostalih.

Koliko vam je lepota u životu i poslu pomogla?
- Ovo što ću reći, možda će zvučati kao fraza, jer su to mnogi govorili, ali to je realnost. Jednim delom mi je dosta pomogla, ali postoji i ona druga strana, morala sam mnogo više da radim i da se trudim, da bih dokazala da posedujem mnogo veće vrednosti nego što je izgled.

Opterećuje li vas održavanje lepote lica i tela?

- Da budem iskrena, možda bi trebalo više da obratim pažnju na negu, ali smatram da, za sada, nema potrebe da se opterećujem raznim tretmanima. Mlada sam, tako da mi je osnovna nega sasvim dovoljna.

Koje tretmane redovno upražnjavate?
- Jednom mesečno idem na klasično čišćenje lica. Mada, ako sam imala previše posla, što podrazumeva dosta šminke i nespavanja, rado lice obradujem masažom i nekom osvežavajućom maskom.

Praktikujete li upotrebu kozmetike napravljene od proizvoda iz vaše kuhinje?
- Lice mi je prilično osetljivo, što znači da nema prostora za eksperimentisanje. Koristim proverenu kremu, a u ishrani mi je zastupljeno mleko i med, jer su blagotvorni.

Koristite li skupu kozmetiku i da li ste već počeli sa konzumiranjem one koja sadrži elemente protiv starenja?

- Važno mi je da krema koju koristim bude kvalitetna, što ne mora obavezno da znači da je i skupa. Što se tiče proizvoda koji u sebi sadrže komponente protiv starenja, još uvek ih ne koristim. Tokom zime upotrebljavam kreme sa malim procentom vitamina C, a u letnjem periodu lagane hidratantne.

Da li više volite sjaj za usne ili karmin?
- Uvek se odlučujem za karmin. Volim mat izgled usana jer mi tako deluju sofisticirano i uredno.

Praktikujete li masaže i u kojima naročito uživate?
- Nedavno sam se konsultovala sa maserkom koja mi je preporučila da isključivo praktikujem relaks masaže, jer vreme za anticelulit tretman, na moju sreću, još nije došlo. Kada negde otputujem, rado isprobavam masaže koje spa-centar pruža. Pored kvaliteta, veoma mi je važan i ambijent. Na nedavnom putovanju isprobala sam hamam, masažu penom, masku sa algama i kavijarom. Oduševila sam se.

Kako svoje lice osvežavate nakon neprospavane noći?

- Najvažniji je dobar san, a potom umivanje hladnom vodom. Vrlo često, što svima preporučujem, kockicom leda lagano masiram lice. Mogu reći da je to moj tajni recept, jer momentalno osvežava kožu i skuplja pore.

Da li vam teško pada scenska šminka?
- Kako da ne. Taj mejkap je zaista vrlo težak, još pod toplotom reflektora može da prouzrokuje probleme kao što je osip. Upravo zbog toga moram da obratim posebnu pažnju na prizvode koje mi stavljaju na lice.

Na koji način održavate lepotu kose?
- Nikada se nisam ofarbala, čak ni kolor šampon nisam koristila, zadovoljna sam svojom bojom kose i kvalitetom. Ponekad stavljam kupovnu masku za kosu jer ne iziskuje previše vremena.

Vežbate li redovno i koju vrstu fizičke aktivnosti praktikujete?

- Dva puta nedeljno odlazim u teretanu, dosta šetam i, kada imam priliku, volim da odem na bazen. Posao mi je vrlo stresan, tako da negativnu energiju najčešće potrošim na traci, ili spravi za nordijsko hodanje. Svakako, mogla bih više vremena da posvetim fizičkoj aktivnosti, što u narednom periodu planiram.

Budući da je vaš emotivni partner Vlada Mandić bivši sportista, da li sa njim nekada vežbate?
- On mi je najveća podrška tokom vežbanja. Moram da priznam da sam uz njega zavolela sport. Zajedno treniramo, što mi mnogo znači, uvek je tu da mi pokaže neku caku i novu vežbu. S obzirom da nisam mnogo vredna kada je trening u pitanju, motivacija mi je mnogo važna. A on je moj najveći motiv.

Idete li redovno na pedikir i manikir ili se sami negujete kod kuće?
- Jedan od mojih rituala. kad je sređivanje u pitanju, upravo je manikir i pedikir. Tako da te tretmane obavljam sama.

Volite li šminku i da li se šminkate svaki dan?

- Volim da se šminkam, čak mislim da se sama najlepše našminkam. Ali, volim da odmorim lice, pa koristim svaku priliku da budem bez nje.

Vodite li računa da vam se šminka i lak na noktima budu usklađeni sa odećom koju nosite?
- Trudim se da mi se lak i ruž na usnama uvek slažu. Mada, sada je sve u modi, tako da može da se desi i poneko odstupanje.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti