Irina Radović otkriva tajnu svoje lepote

Irina Radović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 16/10/2013

0

Plavokosa voditeljka Irina Radović pleni svojim blistavim osmehom i prirodnom lepotom. Irinin posao podrazumeva svakodnevno doterivanje i upotrebu jake scenske šminke, pa je nega kože lica veoma važna u njenoj svakodnevici. Koža pamti, a Irina se trudi da njeno lice i telo imaju lepe uspomene, pa svakodnevno trenira i koristi najfinije kreme bazirane na prirodnim sastojcima. U emisiji "Žene", koju vodi na "Prvoj" televiziji, Irina i njene koleginice mnogo puta su obrađivale teme nege, fizičke aktivnosti i zdravlja. Osim posvećenosti novinarstvu, šarmantna plavuša ponosna je majka petogodišnje devojčice Iskre, koja pokazuje interesovanje za njen posao, a kao i svaka "mala princeza" i ona polako otkriva čarobni svet šminke, koja joj, za sada, služi samo kao igračka.

Od kozmetičkih preparata i šminke, šta uvek imate pri ruci?

- Obavezno nosim termalnu vodu "La Roche Posay", pogotovo leti jer osvežava i hidrira kožu. Ne odvajam se i od balzama za usne marke "Estar" i obično ponesem neko pogodno pakovanje kreme za ruke, koje staje u svaku tašnu.

Šta vam prvo privuče pažnju na drugoj osobi?
- Prvo primetim osmeh i negovane ruke. Volim kada ljudi vode računa o svom izgledu i kada se vidi da su u dobroj fizičkoj kondiciji. Važno je da se vodi briga o telu, jer to nije samo pitanje izgleda već se redovnim vežbanjem ublažava stres i održava dobro opšte stanje organizma.

Čemu vas je majka naučila kad je reč o nezi?
- Mama me je naučila da je često manje mnogo više. Ona je žena sa divnim plavim očima i uvek mi se dopadalo što se za pet minuta našminka, samo nanese malo maskare, stavi ruž i odmah izgleda još divnije. Ni sama nisam neko ko provodi sate ispred ogledala, vrlo sam ekonomična po pitanju vremena koje trošim na spremanje i najčešće budem gotova sa pripremama za izlazak za manje od deset minuta.

Bavite li se redovno sportom?

- Vežbam nekoliko puta nedeljno sa trenerom Zlatkom, koji je sa mnom uporan i strpljiv. Uvek me pozove i podseti na vežbanje, motiviše me da dođem na trening i kada sam u fazi da "hvatam krivine".

Da li ste lako skinuli kilograme posle porođaja?
- Na moju veliku sreću, nije bilo teško, imala sam pomoć odlične nutricionistkinje koja me je savetovala kako da se hranim prva četiri meseca posle porođaja, jer sam znala da je to period koji imam do povratka na posao i izlazak pred kamere.

Ko je, po vašem mišljenju, najlepša žena na našoj javnoj sceni?
- Svaka žena koja sija iznutra i koja se smeje.

Da li vam vaša sestra Vedrana daje sugestije i savete o nezi?

- Jedna drugoj smo najveća podrška u svemu. Kao što često ona meni ili ja njoj preporučim neku dobru knjigu, tako razmenjujemo mišljenja i savete i o kozmetičkim preparatima. Upravo mi je otkrila kozmetiku "Estar", na prirodnoj bazi, koja ima savršene gelove za tuširanje, a moj omiljeni je sa ekstraktom limunove trave i badema.

Koji su vaše omiljene boje senki za oči?
- Privatno se šminkam vrlo diskretno. Tada uglavnom nekom tamnosmeđom senkom i krejonom istaknem samo oči.

Plaše li vas bore?
- Volim bore smejalice, kako svoje tako i tuđe, a sve ostale savete za negu lica dobijam od svog dermatologa, tako da nemam razloga za strah.

Kako se oslobađate stresa?

- Protiv stresa borim se treninzima, boravkom na Dunavu, vožnjom čamcem, igranjem sa kćerkom Iskrom, izlascima, ali i meditacijom. Sve zavisi od nivoa stresa i raspoloženja.

Uz koje trikove se ujutru budite sveži?
- Pošto sam spavalica, obavezno je je tuširanje za razbuđivanje, a za svežinu lica koristim serum za hidrataciju "Estar".

Koji su vam omiljeni tretmani kojima se podvrgavate?
- Često odlazim kod svoje prijateljice dermatologa, pre svega na tretmane za lice, prvenstveno mezolift tretman prilikom koga se u lice unose vitamini, minerali, enzimi. Veoma volim i tretmane kiseonikom koji daju odlične rezultate, kao i masaže.

Kada biste morali da birate da budete samo lepi ili samo pametni, šta biste izabrali?

- Izabrala bih da budem samo srećna.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti