Biljana Obradović otkriva tajnu svoje lepote

Biljana Obradović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 26/10/2013

0


Poznato televizijsko lice Biljana Obradović, koju pamtimo kao jednu od prvih voditeljki emisije „Siti“, na televiziji „Pink“, a sada autorka emisije u sopstvenoj produkciji „Biljana za vas“, oduvek je profesionalno pristupala poslu. Zbog toga i ne čudi što je upravo ova zavodljiva plavuša uradila bezbroj intervjua kako sa našim tako i sa stranim zvezdama svetskog šou-biznisa. Uvek negovana i doterana, Biljana je ponosno koračala crvenim tepihom na brojnim kulturnim manifestacijama širom sveta. Svojom lepotom i harizmom uspela je da privuče pažnju poznatih svetskih kreatora, koji su se rado odazivali njenim pozivima da ih ona intervjuiše. Deluje kao da sate provodi ispred ogledala održavajući svoju lepotu, međutim ona ističe da blistav ten duguje dobroj genetici, ali i svojoj majci koja ju je na vreme naučila kako da vodi računa o sebi i svom izgledu.

Koliko vremena posvećujete svakodnevnoj nezi lica i tela?
- Za mene je nega lica i tela nešto što se podrazumeva, kao što je pranje zuba i umivanje. Još kao tinejdžerku majka me je učila da lice moram da negujem i čuvam. Nikada nisam legla sa šminkom na licu i odmalena sam stavljala domaće maske na lice. Svakog jutra stavljam kremu, kao i kad krenem na počinak. Ali, smatram da se lice "hrani" i iznutra - kvalitetnim snom, režimom ishrane i ne konzumiranjem cigareta. Pored toga, srećna sam i da imam dobru genetiku.

Da li želite da u svakom trenutku izgledate lepo?

- Nisam uvek na štiklama i glamurozna kao na televiyiji. Stil prilagođavam mestima gde idem i poslu koji obavljam. Najvažnije je da sam čista, uredna, namirisana i da uvek imam nalakirane nokte. Kosu vežem u rep, a uz lepo i negovano lice sve ostalo je na vama i kako zračite.

Na koji način se informišete o inovacijama vezanim za negu lica i tela i koje kozmetičke preparate vi koristite?
- Imam sreću da, radeći priloge u svojoj emisiji "Biljana za vas", sve saznam među prvima i da mnoge tretmane mogu i da probam. Ipak, nisam pristalica radikalnih metoda, već se držim dobrog treninga i pravilne ishrane. Već petnaest godina jednom mesečno idem na tretman kod moje kozmetičarke Marije, pošto mi se zbog teške šminke lice brzo napuni nečistoćom. Najviše uživam u masaži lica. Jedan čuveni italijanski estetski hirurg rekao mi je da je masaža lica pola posla u očuvanju vitalnosti tena, jer se i mišići na licu, kao na telu, opuštaju i moramo da ih „bildujemo“. Preko dana koristim kremu „Zepter Swissological“, a uveče je kombinujem sa sjajnim preparatom od arnike koji mi je propisala mezoterapeutkinja Jana.

Koliko se privatno šminkate?
- Šminkam se, ali se trudim da što više budem bez šminke kako bih odmarala lice. Koristim "BB" pomadu, koja je mešavina kreme i pudera, da bi mi lice disalo.

Da li vam je neko rekao da izgledate lepše bez šminke nego sa njom?

- Bez šminke delujem bar sedam godina mlađe. Imam vrlo čisto lice, izražene jagodice, oči i usta. Lice mi je idealno da se na njemu sve istakne, ali mi šminka daje dozu ozbiljnosti. Volim kad sam bez šminke.

Je l' teško godinama negovati dugu plavu kosu?
- Više nisam toliko plava, odnosno bela. Sada imam tamniji koren i pramenove i idem više ka smeđeplavoj, nešto kao ombre stil. Mislim da više nikad ne bih mogla da budem onoliko svetla. Bilo mi je potrebno skoro pet godina da konačno odlučim da nešto promenim na sebi.

Jeste li ljubitelj veštačkih trepavica, noktiju i sličnih stvari?
- Veštačke trepavice nosim samo u emisiji i, eventualno, ako idem na neki ekstra glamurozan ili poseban događaj. Stavljanje veštačkih trepavica preko dana je suludo, čak nekulturno. To je totalno treš kultura, a ja volim sofisticiranost i otmenost. „Plastic doll“, poput onih iz seksi šopova, nije moj stil.

Spadate li u osobe opterećene mladošću, da li svaki dan pred ogledalom tražite nove bore?

- Nisam opterećena, ali se trudim da što više i duže održim dobar tonus kože tela i lica. Sada sam u najboljim godinama, kada pucam od snage. Imam dobru genetiku na majku i baku, pa mislim da ću dugo zadržati mladalački izgled, naravno uz odgovarajuću negu.

Pridržavate li se saveta da zdrava ishrana daruje lep ten?
- Čitava moja porodica hrani se zdravo. Zastupljeno je pet obroka dnevno i retko kad pojedemo nešto masno. Pre neki dan jela sam burek i medeno srce. Dođu mi dani kada sam preumorna, pa mi organizam traži dodatnu dozu šećera. Zdrava ishrana produžava život, a i prija mi.

Planirate li da se podvrgnete nekim estetskim korekcijama?
- Što se tiče lica, mislim da još nema potrebe. Vitaminske koktele koristim jednom godišnje, a „Bioptron lampu“ gotovo svakodnevno jer svojim terapijskim zracima podstiče sintezu kolagena.

Na skali od jedan do deset, kojom ocenom biste ocenili vaše zadovoljstvo sopstvenim izgledom?

- Izgledam baš onako kako želim. Osećam se nikad bolje, a pošto o ukusima ne treba raspravljati, prepuštam drugima da me ocene. Sve je u energiji i kako vas onaj drugi vidi.

Piše: Jelena Popović
Foto: Tijana Vuković
Šminka: Aleksandra Orlandić-Srećković, tel: 064 / 12 - 65 - 454
Frizura: Boris Repaja, za salon „Diktat“, Internacionalnih brigada 1, 011 / 24 - 04 - 304

1. „Loreal“, maskara, cena: 1.677 dinara
2. „O. P. I.“, lak za nokte, cena: 1.100-1.200 dinara
3. „MAC“, sjaj ili ruž za usne, cena: 1.660 dinara
4. „MAC“, puder, cena: 2.800 dinara
5. „Dior“, senka za oči, cena: 6.000 dinara
6. „Chanel Madmasel“, parfem, cena: 8.000 dinara
7. „Victoria'a Secret“, mleko za telo, cena: 1.450 dinara

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin