Anabela Atijas otkriva tajnu svoje lepote

Anabela Atijas otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 31/10/2013

0

Pevačica Anabela Atijas oduvek je maštala da vodi život u kakvom sada uživa. Pored sebe ima tri predivne kćerke i dobrog supruga, bosanskog biznismena Andreja Atijasa, za koga se udala pre skoro godinu dana i sa kim je dobila predivnu devojčicu Blankicu. Zbog privatnih i poslovnih aktivnosti popularna zvezda trenutno boravi na relaciji Sarajevo-Beograd, a budući da se potpuno sredila i psihički i fizički, samo nekoliko meseci od poslednjeg porođaja Anabela se vratila na muzičku scenu. Sreća na njenom licu je očigledna. Popularna pevačica prosto sija, sa lica joj ne silazi osmeh, pa iako ima trideset osam godina, izgleda nekoliko godina mlađe. U poslednjoj trudnoći se nije mnogo ugojila, pa je brzo vratila željenu kilažu. Od obaveza ne stiže da trenira, ali joj trčkaranje i šetnja sa kćerkama nadoknađuju fizičku aktivnost. Ova zgodna pop zvezda kaže da lice i telo treba negovati od malih nogu, pa se oduvek trudi da to iskustvo i saznanje prenese i svojim kćerkama.

Koliko pažnje posvećujete nezi lica i tela?

-Ne odvajam mnogo vremena za negu lica i tela, ali to radim svaki dan od kad znam za sebe. Redovno čistim lice, nikada ne ležem u krevet sa šminkom, svakodnevno mažem kožu kremama sa zaštitnim faktorom, a telo hidriram puterom ili mlekom za telo, u zavisnosti od toga koje je godišnje doba.

Koje kozmetičke preparate koristite?
- Volim kreme koje se prodaju u apotekama. Medicinskim kućama dajem prednost u odnosu na one koje se prvenstveno bave modom. Kozmetičke preparate često menjam, ali uvek pazim da odgovaraju mom tipu kože. Osim tonirane kreme i maskare ništa drugo od šminke ne stavljam na lice kad ne moram.

Savetujete li kćerke kako da neguju svoje lice?
- Naravno. To se uči u porodici. Savetujem ih onako kako je mene učila moja majka. Uvek sam im govorila da lice pamti i da je prvo i najvažnije da redovno čiste i hidratizuju svoj ten. One ozbiljno shvataju činjenicu da je higijena pola zdravlja.

Da li vam se ten popravio ili pogoršao u trudnoći?

- Nikada nisam imala probleme sa tenom, ali svakako da mi je trudnoća osvežila lice i donela blistavost kože.

Jeste li u trudnoći izbegavali kozmetičke preparate koji sadrže višak hemikalija?
- Nisam uopšte pazila na takve stvari jer smatram da je zdrava žena ona koja se kvalitetno neguje.

Da li sada posle porođaja negujete telo posebnim kremama?
- Ništa nisam promenila od preparata ni u trudnoći ni sad, jer poznajem svoje telo i osluškujem njegove prohteve. Kada mi je koža suva, pijem više tečnosti i ubacim u pomade koje koristim ulje argana ili grozđa, što izuzetno prija mojoj koži.

Jeste li uspeli da posle trudnoće vratite željenu kilažu i na koji način?

- Bila sam jako mršava kada sam ostala u drugom stanju, pa često imam neprijatan utisak da ću opet tako izgledati. Iskreno, više sam zadovoljna svojim izgledom zdrave, jedre žene nego iscrpljene.

Imate li problem sa strijama i celulitom i kako ih tretirate?
- Nikada nisam imala posebne probleme sa celulitom, a strije su već stare. Setite se da imam već veliku kćerku. Što se celulita tiče, on je hormonska pojava i sam organizam ga reguliše uz konzumiranje dosta tečnosti i kontrolu unošenja masne hrane.

Da li ste počeli da trenirate?
- Nažalost još nisam počela da treniram, ali se puno krećem, šetnja sa mojim kćerkama veoma dugo traje, pa je to odlično za kondiciju i liniju.

Jeste li do sada puno eksperimentisali sa kosom i koja vam boja najbolje stoji?

- Sve boje sam imala na kosi i definitivno sam shvatila da sam ja brineta.

Koji kozmetički preparati se obavezno nalaze u vašoj torbi?
- Balzam za usne, koje mi često pucaju, i parfem.

Govore li vam ljudi da izgledate mlađe za svoje godine?
- Da, često mi ne veruju koliko imam godina, što je prijatno jer je to pokazatelj da sam ipak uspela da sačuvam svoje telo od raznih faktora koji utiču na prevremeno starenje, kao što su cigarete i puno šminke.

Imate li običaj da idete u spa-centre i koje najviše volite?

- Spa centre obožavam, a najviše uživam u slovenačkim termama.

Da li za održavanje duha i tela koristite neke alternativne metode koje biste preporučili našim čitateljkama?
- Jedno vreme intenzivno sam se bavila jogom i oduševljena sam rezultatima, pogotovo psihičkim stanjem tako da je od srce preporučujem.

Verujete li da ljubav podmlađuje?
- Ja verujem da sreća podmlađuje. Mislim da nas podmlađuju sve one stvari koje nas čine srećnim, makar i na pet minuta. Ja sam neko ko ne može bez ljubavi, na sreću, uvek je imam bezuslovno.

Piše: Jelena Popović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin