Sastojci:
- 6 jabuka
- 3 kašike šećera
- 2 vanil-šećera
- 2 kašike ulja
Za piškotu:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
Za dekoraciju:
- 2 šlaga
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti, preseći ih uzdužno napola, te izdubiti središnji deo.
2. Okruglu dublju tepsiju nauljiti pa dno prekriti polovinama jabuka tako da udubljene sredine budu okrenute ka gore. Ostatak jabuka iseći na manje komade te popuniti praznine tepsije.
3. Pripremljene jabuke posuti šećerom i vanil-šećerom, i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
5. Žumanca umutiti sa šećerom i brašnom, dodati sneg od belanaca pa promešati varjačom.
6. Pečene jabuke izvaditi iz rerne, odliti višak tečnosti, te ih preliti pripremljenom masom za piškotu. Pitu peći u rerni dok ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi te je izvrnuti naopačke.
7. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, njime premazati ohlađenu pitu pa je staviti u frižider da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)