Sastojci:
- 6 jabuka
- 3 kašike šećera
- 2 vanil-šećera
- 2 kašike ulja
Za piškotu:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
Za dekoraciju:
- 2 šlaga
Priprema:
1. Jabuke oljuštiti, preseći ih uzdužno napola, te izdubiti središnji deo.
2. Okruglu dublju tepsiju nauljiti pa dno prekriti polovinama jabuka tako da udubljene sredine budu okrenute ka gore. Ostatak jabuka iseći na manje komade te popuniti praznine tepsije.
3. Pripremljene jabuke posuti šećerom i vanil-šećerom, i staviti u zagrejanu rernu da se peku dok ne omekšaju.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg.
5. Žumanca umutiti sa šećerom i brašnom, dodati sneg od belanaca pa promešati varjačom.
6. Pečene jabuke izvaditi iz rerne, odliti višak tečnosti, te ih preliti pripremljenom masom za piškotu. Pitu peći u rerni dok ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi te je izvrnuti naopačke.
7. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, njime premazati ohlađenu pitu pa je staviti u frižider da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)