Marija Karan otkriva tajnu svoje lepote

Marija Karan otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 10/11/2013

0


Glumica Marija Karan, koja je osim po talentu prepoznatljiva i po svojoj dugoj i negovanoj kosi, nedavno je postala ambasador brenda „Head & Shoulders“. Za magazin "Hello!" otkriva svoje male tajne zahvaljujući kojima uvek ima lepu frizuru. Osim o kosi, ova harizmatična umetnica mnogo vodi računa o negi lica i tela, a vitku liniju održava zahvaljujući redovnim treninzima.
- Imam dugu kosu od desete godine, a pre toga uglavnom sam se šišala na kratko. Volim svoju kosu, a s vremenom ona je postala moj zaštitni znak. Nikada je nisam farbala, pa i to utiče na njen kvalitet, ali takođe vodim računa o preparatima koje koristim. Pošto sam na snimanju uglavnom izložena agresivnim tretmanima, trudim se da posle toga imam adekvatnu negu. Važno mi je da šampon i balzam uvek budu proverenog proizvođača. Osim toga često se češljam, što takođe smatram blagotvornim - kaže Marija i otkriva da ne razmišlja o promeni frizure.
- Bilo je faza kada sam možda pomišljala na šišanje, ali sam onda shvatila da je malo ljudi sa dugom i negovanom kosom i da nema potrebe za promenama. Za tako nešto bih se odlučila samo radi dobre uloge - iskrena je zanosna brineta.
Lepa dama odavno je shvatila da i način ishrane mnogo utiče na izgled kose i kože i tela, pa zato godinama strogo vodi računa koje namirnice konzumira, a nedavno je počela da primenjuje i bezgluteinski način ishrane.
- Kada pričamo o kosi, namirnice koje su dobre za njenu negu svakako su zelena salata, spanać, celer i peršun. Inače, ja mnogo vodim računa o izboru namirnica. Potpuno sam izbacila mleko iz ishrane, jedem isključivo bezgluteinsku hranu i trudim se da proteine životinjskog porekla minimalno konzumiram. Volim da tokom dana planiram šta ću da jedem i da se unapred radujem tim obrocima. Kada imam vremena, kuvam, a kada sam zauzeta, kupujem gotova jela kojih u Americi ima na svakom koraku - kaže Marija, koja se ne odriče svog načina ishrane ni kada je na snimanju ili u gostima kod roditelja.
- Na snimanjima u inostranstvu potpuno je normalno da svako od glumaca ima svoje želje vezane za ishranu, tako da ja uvek skrenem pažnju na svoj način ishrane i svi zahtevi mi uvek budu ispunjeni. S druge strane, kada sam ranije dolazila u Srbiju, uvek sam jela mamine specijalitete koje najviše volim. Međutim, ovog puta sam joj skrenula pažnju da ne želim da mi sprema gibanice ili slična jela, jer sam odlučila da se strogo pridržavam svojih pravila. Jela sam samo piletinu, što je u skladu sa režimom koga se držim.
Zgodna lepotica, koja će se uskoro pojaviti u filmu o Nikoli Tesli, redovno vežba u teretani sa svojim trenerom, a na putovanjima fizičku aktivnost održava svakodnevnim trčanjem.
- Uvek vežbam sa trenerom i to su u poslednje vreme treninzi tokom kojih se radi na svim delovima tela. Bitno je da uvek kada radim vežbe otkucaji srca budu iznad sto dvadeset u minuti, pa tako, ako radim nešto pasivnije vežbe, između njih trčim kako bi mi se ubrzao puls. Kada sam na snimanjima, umesto odlaska u teretanu svakodnevno trčim. Dok sam u Hrvatskoj radila na seriji „Larin izbor“ snimanja su trajala dvanaest sati dnevno, pa sam trčala u vreme pauze za ručak i ispraksovala sam se da to činim tako da se ne oznojim i da mi se kostim i šminka ne pokvare - tvrdi Marija ,koja je isprobala u vežbe joge, ali je išla i na meditativni kurs „Umetnost življenja“.
- Probala sam jogu, ali moram da priznam da mi je dugo trebalo da pronađem mir i shvatim poentu pravilnog disanja. Na kursu „Umetnost življenja“ naučila sam neke tehnike meditacije koje, moram da priznam, ne primenjujem kada su mi najpotrebnije, odnosno kada sam pod stresom. Sviđa mi se filozofija joge, koja spaja brigu o umu i telu i upravo zbog toga svi oni koji je upražnjavaju lepo izgledaju - zaključuje Marija Karan.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin