Ivana Selakov otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Selakov otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/11/2013

0


Pop pevačica Ivana Selakov, koja je početkom novembra napunila trideset pet godina, veoma je zadovoljna svojim fizičkim izgledom. Zahvaljujući dobroj genetici i mešovitom tipu kože, poznata folk zvezda kaže da do sada nije imala potrebu da se podvrgava hijaluronskom ili hirurškom zahvatu eliminacije bora. Iako dobar ten duguje majci prirodi, Ivana ništa ne prepušta slučaju, već dobrim kozmetičkim preparatima pokušava da što duže održi svoju mladost. Pokazalo se da joj odgovaraju proverene i skupe markirane kreme za lice. Ne obazire se na savete drugarica, isključivo veruje preporukama dermatologa i kozmetičara koje redovno posećuje. Ipak, Ivana priznaje da često upadne u zamku marketinga, pa poželi da kupi neku lepo upakovanu kremu koja se reklamira, a na kraju se ispostavi da uopšte ne odgovara njenom tipu kože.

Budući da ste javna ličnost, jeste li opterećeni fizičkim izgledom?
- Nimalo nisam opterećena svojim fizičkim izgledom, ali se trudim da na pravi način održavam svežinu i tonus lica i tela. Ono čime se ponosim je da nikada nisam otišla na spavanje sa šminkom na licu, niti sam legla u krevet a da se pre toga nisam istuširala i odgovarajućim preparatima nahranila svoje telo.

Koje kozmetičke preparate koristite?

- Volim da eksperimentišem u kozmetici. Svaki put kada odem u inostranstvo trudim se da odvojim vreme za šoping i da kupim neke od kozmetičkih preparata iz bogate palete proizvoda marke „Givenchy“, „Clinic“, „Cristian Dior“, koji su u parfimerijama van naše zemlje znatno jeftinije.

Koristite li isključivo skupe kozmetičke proizvode?
- Kreme koje sam nabrojala zaista najviše odgovaraju mom tipu kože, mada često koristim i „L'Orealovu“ kozmetiku, koja sasvim pristojno neguje moju kožu. Dosta novca izdvajam na kreme za lice, dok za ostale kozmetičke proizvode ne trošim previše. Moram da napomenem da sam pravi rob marketinga. Čim vidim neku lepo upakovanu kremu na televiziji ili u parfimeriji, odmah moram da je kupim i probam. U većini slučajeva napravim pogrešan izbor, pa tu kremu poklonim nekome.

Šminkate li se i van scene?
- Budući da nastupam skoro svakog vikenda, a radnim danima idem na televizijska gostovanja, trudim se da privatno, van scene, uopšte ne koristim mejkap. Danju, ako idem na zabavu ili je reč o dnevnom izlasku, stavim blagi puder, a usne namažem sjajem ili labelom.

Eksperimentišete li bojama?

- Volim neutralne senke: sivu, bež i boju peska. U poslednje vreme mnogo mi se dopada boja šljive na kapcima. Što se tiče lakova za nokte, tu sam opuštena, mislim da ne postoji boja laka koja se bar jednom nije našla na mojim noktima. Volim duge nokte u raznim bojama.

Nedavno ste godinama negovanu plavu kosu prefarbali u tamniju varijantu. Kažu da kada žena nije zadovoljna u ljubavi i životu, prvo menja boju kosu.
- To nije moj slučaj. Zadovoljna sam i mojim životom i emotivnim partnerom. Nemam nameru da ga menjam. Boju kose sam, na prvom mestu, promenila jer sam želela da je malo odmorim od višegodišnjeg visokog procenta hidrogena koji dominira u plavim farbama za kosu. Većini mojih prijatelja dopala se moja svetlija boja kose, a neki su rekli da sam im lepša kao brineta. Ipak ja se bolje osećam kao plavuša zbog čega sam već krenula u proces posvetljivanja vlasi.

Volite li masaže?
- Obožavam. Moj ritual na putovanjima je da, pored obilazaka turističkih atrakcija, obavezno probam i masažu u toj zemlji. Nedavno sam doživela prelepo iskustvo, kada sam se na Šri Lanki podvrgla masaži sa vrelim uljima.

Imate li omiljene spa-centre?

- Imam. Barem dva puta mesečno moj dečko Peđa i ja posetimo Terme „Čatež“ u Sloveniji. Nedavno sam u Beogradu u „YU biznis“ centru otkrila savršen spa centar koji ima kapsulu za plutanje. Preporučujem je svima, neverovatno relaksira i oslobađa od stresa.

Intervju: Jelena Popović
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin