Novi trendovi u kupatilu: Spoj modernih i retro detalja

Novi trendovi u kupatilu: Spoj modernih i retro detalja

Autor: | 16/12/2013

0

Statistika pokazuje da prosečna osoba provodi u kupatilu više vremena nego u dnevnom boravku, jer mnogi odlaze iz kuće rano ujutru i vraćaju se uveče

KUPATILO je mnogima omiljeni deo doma, naročito ženama, tu se relaksiraju, neguju, ulepšavaju i potpuno opuštaju. Statistika pokazuje da prosečna osoba provodi u njemu više vremena nego u dnevnom boravku, jer mnogi odlaze iz kuće rano ujutru i vraćaju se uveče, tako da im malo slobodnog vremena ostaje za druge aktivnosti.

Za potpuno uživanje važno je da se boje u kupatilu usklade prema senzibilitetu vlasnika, a psiholozi preporučuju za one koji su pod stresom bež, braon, tamnosive, nežnozelene i plave tonove, dok će melanholičnim osobama svaki dan biti lepši kada ga otpočnu u kupatilu gde dominiraju jake boje, raznobojni dezeni i metalik detalji. Svake sezone dekorateri najavljuju nove trendove, a evo šta nas očekuje u 2014. godini...

KADA

Retro kade sa elegantnim nožicama, naredne godine biće glavni trend u kupatilskom enterijeru, iako su "stidljivo" prisutne već nekoliko sezona. S obzirom na to da nisu ugradne, mnogo više privlače pažnju, naročito kada su ekstravagantni deo spavaće sobe. Uz njih su aktuelni i supermoderni ugradni modeli od inovativnih materijala, koji predstavljaju poseban ukras.

LAVABO

Lavabo mora da bude praktičan, jer ako se mrlje od vode teško skidaju s njega ili je previše mali i plitak, ili pak veliki i dubok, usporavaće vlasnika kupatila u svakodnevnom korišćenju. Proizvođači nameštaja koriste različite materijale, od stakla i jake plastike do keramike i kamena, a ukrašavaju ih raznobojnim kamenčićima, školjkama, čak i sitnim kristalima koji u mraku deluju kao voda na mesečini.

SLAVINA

Izbor slavina je zaista veliki, pa mogu lako da se uklope bojama i dizajnom u svako kupatilo, a akcenat je na modelima koji su ukrašene LED lampicama, svetle u mraku i emituju mlaz u raznim nijansama. Isti princip je primenjen i na tuševe, koji imaju mnoštvo funkcija, od različitih vrsta masaže do svetlosnih i zvučnih efekata.

Izvor: novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin