Sastojci:
- 400 g mlevenog keksa
- 150 g "pti ber" keksa
- 100 g suvog grožđa
- 100 g žele bombona
- 10 čokoladnih bananica
- 200 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 100 g mlevenih badema
- 1,2 l mleka
- 2 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti 6 dl mleka i šećer, te kuvati dok ne proključa.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice iseći na kocke.
5. U mešavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mlevene bademe i suvo grožđe i mleveni keks, te dobro izmešati.
6. "Pti ber" keks kratko potopiti u ostatak mleka kako bi omekšao, te njime obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenog keksa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati tortu po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)