Ivana Jordan otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Jordan otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/02/2012

0

Šarmantna pevačica Ivana Jordan na početku karijere zablistala je poput zvezde repatice koja glasom i pojavom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Od „Evrovizije“, zbog svoje pesme, postala je Lazarica, kao svojevrstan prototip moderne devojke i vile iz prošlih vremena. Krhka Beograđanka u razgovoru za magazin „Hello!“ otkriva koliko je važno posvetiti se svom izgledu i nezi tela i kaže da je unutrašnje zadovoljstvo najbitnije za lepotu. Nije pristalica plastične hirurgije i smatra da je osnova bića u govoru tela, manirima, mislima, težnjama, duhovnosti. Zadovoljna je izgledom svog lica i favorit su joj lagane, hidratantne kreme koje koži vraća potrebnu vlažnost i svežinu.
Koliko vremena posvećujete ulepšavanju?
- To je sastavni deo one devojke u meni koja želi da bude ženstvena. Priznajem, ponekad mi ta lickanja nisu na pameti.
Da li se svakodnevno šminkate?
- Imadana kada kožu pustim da diše prirodno, bez ikakvih krema ili šminke. Tada je dobro raspoloženje i moje duhovno stanje najbolja šminka i tretman koji oku daje sjaj, a kožu i lice čine jedrim i blistavim. Volim šminku koja je u funkciji lica, koja ističe njegove crte, bez tendencije da ih menja. Ne volim onu koja sakriva poput maske. Ten daje svežinu, blago rumenilo jedrinu, a maskara na trepavicama lepo urami pogled. Volim izražene trepavice i danju i noću, a sjaj za usne daje dodatni šarm celokupnom izgledu.
Šta volite da istaknete na licu?
- Oči. Sjajnu ulogu u tome vrši gornja tanka linija kreona ili ajlajnera i obavezno maskara. Nanošenjem manje količine šminke, više i lepše mogu se istaći oči.
Koji kozmetički preparat se obavezno nalazi u vašem neseseru?
- Sjaj za usne, crveni karmin i maskara.
Zašto volite crveni karmin?
- Crveni karmin je simbol ženstvenosti koji ostavlja odličan utisak samo onda kada je sve ostalo uz njega uklopljeno, sa stilom. I kosa, i koža, kao i način kako sedimo i hodamo.
Koji parfem najviše volite?
- Versaćeov "Bright Crystal” i Armanijev “Aqua di gio”.
Koliko pažnje posvećujete nezi lica i tela?
- Zadovoljna sam svojom kožom i ne opterećujem se previše. Kada osetim da joj je potrebna vlažnost, nanosim hidratantne kreme koje osvežavaju. Ponekada poželim da telo osvežim i lepim mirisima, tada koristim losione za telo: L`Occitane Cherry Blossom Shimmering Lotion, Yves Rocher sa mirisom kruške ili kajsije, Vistoria`s Secret Strawberries and champagne od jagode i šampanjca. Za negu lica, dopadaju mi se hidrantne linije „Iv Sen Loran i Dior, Bioterm, kao i krema od nevena ili aloje.
Koristite li maske za lice?
- Retko ih koristim, jer pokušavam da ne navikavam lice na zavisnost od preparata. Od prirodnih sastojaka, koji su mi draži, izdvajam med koji volim da nanesem na usne. Posle desetak minuta osećaju se divna mekoća i svežina.
Imate li problem sa podočnjacima i kako ih se rešavate?
-Ne opterećujem se time. Uz dobro raspoloženje i osmeh pokušam da skrenem pažnju sa njih.
Da li ste pristalica skupih krema?
- Nisam, iako mi se sviđaju luksuzna, svetlucava pakovanja koja kao da čuvaju eliksire i hipnotišu nas, ali ne ostavljam razum ispred radnje. Najbolja kozmetika, kao i hrana je ona koja sadrži  što manje aditiva i konzervansa, što danas na tržištu nije lako pronaći.
Kako negujete kosu?
- Frizerski salon „Bob“ brine o mojoj kosi i uživam u njihovoj stručnosti. Redovno idem na Spa Banja tretman od Eugene Perma koji sjajno deluje na kosu i opušta jer podrazumeva i prijatnu masažu, kao i topluparu.
Šta mislite o plastičnoj hirurgiji?
- Lepo je što možemo da utičemo na proces starenja ili da korigujemo određeni deo tela, a najvažnije je da imamo svest, jer suština nije u tome. Svaka žena trebalo bi da zna da joj nijepotrebna plastika u telu da bi je učinila ženom. Osnova našeg bića je u govoru tela, manirima, mislima, težnjama, interesovanjima, našoj duhovnosti. Tu estetska hirurgija još nije kročila.
Kakvo je vaše mišljenje o detoksikaciji?
- Voda ima veliku ulogu, način ishrane, čajevi, prirodno kamenje, kristali. Verujem da je i sam post utemeljen u mnogim religijama sveta s namerom da ljudi nekoliko puta godišnje obrate pažnju na način ishrane i življenja, jer se čovek ponese raznim uticajima koji zagađuju njegov duh i telo, i trebalo bi da ga neko stalno osvešćuje.
Posećujete li spa centre?
- Moj dom je moj spa centar.
Brinete li o zdravlju?
- Naravno, zdravlje i lepota su dva cveta iz istog korena i toga bi trebalo da je svesna svaka žena.
Da li ste pristalica zdrave ishrane?
- Kombinatorika u ishrani je važna za dobro varenje. Proteini i ugljeni hidrati ne idu zajedno u istom obroku i navikla sam da ne jedem meso i hleb u kombinaciji, već meso sa raznim povrćem. Belančevine u mleku i mlečnim proizvodima ne idu sa belančevinama u mesu, a meso ne ide ni sa mahunarkama. Pazim na ishranu, ali volim da uživam u raznim sosevima ili pljeskavici. Ne uvek već sebi dam oduška. Ne treba biti rigorozan, važna je mera u svemu.
Kako se borite protiv stresa?
- Duboko pravilno disanje je iskonski lek, koji smiruje čitavo telo i blagotvorno je u trenucima stresa. Probleme u životu ne treba ostavljati nerešene već ih rešavati, jer se tako rešavamo i stresa. Ne treba se nervirati oko svega.
Šta je najvažnije za lepotu?
- Unutrašnje zadovoljstvo je najvažnije za lepotu, masaža lica podmlađuje kožu, voće koje jedemo može odlično da deluje na kožu, ali i ako se nanese spolja. Higijena je pola zdravlja i lepote, telu je potrebno petnaest minuta dnevno da bude izloženo suncu da bi proizvelo vitamin D.
Mislite li da je osmeh lekovit?
- Moj osmeh je odraz onoga što osećam i postoji izražena detinjasta nota u meni koju više ne suzbijam već je puštam. Srećnom me čini ta sposobnost da i pored različitih razočaranja u ljude ja još u njih verujem i sa istim žarom i ushićenjem idem dalje. To je dosta detinjasto u današnje vreme, ali i lekovito.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin