Lepa Brena otkriva tajnu svoje lepote

Lepa Brena otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/03/2012

0

Folk zvezda Lepa Brena vodi računa o svojoj koži, svakog dana vežba kako bi joj telo bilo u top-formi. I danas, sa pedeset jednom godinom, važi za jednu od najzgodnijih pevačica, a na energiji koju poseduje pozavidele bi joj i mnogo mlađe devojke. Iako je u šestoj deceniji, ne posustaje, već nastavlja da hrabro korača. Svakim danom sebi postavlja nove poslovne ciljeve. Ideja ima pregršt, a ula-že maksimum da ih sve sprovede u delo. I pored velikog broja obaveza, Brena nikada ne zapostavlja ni sebe, ni najrođenije. Za porodicu  uvek ima vremena, jer najsrećnija je kada se svi okupe u dnevnoj sobi ili za trpezarijskim stolom. Kada želi da se osami sa suprugom Slobodanom Živojinovićem, otputuje na neku od egzotičnih destinacija. I tamo Brena vodi računa o izgledu, pa su plivanje, jutarnje trčanje po plaži i odlasci u spacentre i masaže nezaobilazan deo svakog odmora.
Spadate li u osobe koje više sati dnevno odvajaju na negu?
- Nisam od tih osoba. O mom izgledu detaljno brinu stručnjaci i terapeuti. Kod kuće imam veliki broj krema, seruma, balzama, šampona, mleka za telo, losiona. Oni mi slu-že za osnovnu negu posle umivanja i tuširanja. Ne prestajem da ih kupujem jer ne mogu da im odolim. Nisam od onih koji su vezani za jednu kozmetičku kuću. Uverila sam se da je ono što je skupo obično i bolje, ali ne postoji krema koja će podići ono što je palo, niti obrisati bore. Ipak, kada nanesem na lice kremu za podmlađivanje, osećam se bar deset godina mlađe.
Posećujete li redovno frizera i kozmetičara?
- U frizerskom salonu sam redovna. Bolje se osećam kada mi je kosa sređena. Otkako sam se ošišala manje vremena mi odlazi na sređivanje frizure, što me čini srećnom. Ranije sam više sati provodila u frizerskoj stolici. Plavuša sam, a samim tim moram da vodim više računa o svojoj kosi nego žene koje imaju tamniju boju. Plava kosa je lepa samo kada je sveže ofarbana i isfenirana. Hranim je raznim pakovanjima. Za dobar izgled kože najbolji je dobar san. O tenu pre svega vodim računa tako što dovoljno spavam i zdravo se hranim. U mom slučaju kozmetičar je taj koji udara glazuru. Isprobala sam dosta neinvazivnih tretmana za lice i dopada mi se kada se pogledam u ogledalo i vidim sebe odmornu i svežu.
Koristite li vitamine kao dodatak ishrani i odričete li se pojedinih namirnica zarad dobrog izgleda?
- Koristim proverene suplemente, ali im ne dajem prednost u odnosu na vitamine koje sa-drži sveže voće i povrće. Iz ishrane sam izba cila začinjenu, masnu, zaprženu i pohovanu hranu, izbegavam majonez i pavlaku. Poneka-da zgrešim sa nečim slatkim, tačnije, sebi dam oduška, jer život ne bi trebalo voditi po proto-kolu već da nam bude lepo.
Jeste li savetovali supruga Slobodana da i on posećuje kozmetičke salone?
- Dok smo boravili na Tajlandu Boba i ja smo isprobali mnoge njihove prirodne tretmane za telo i kožu, čiji su nas efekti prijatno izne nadili. Muškarcima je lakše nego nama žena-ma, jer oni uglavnom koriste samo vodu, sapun, afteršejv i kremu. Kada smo na odmoru,
nas dvoje volimo zajedno da uživamo u spa i relaks tretmanima.
Da li i dalje redovno odlazite na plivanje i posećujete li saunu?
- I dalje redovno plivam, a saunu obožavam. Ona mi veoma prija jer koža izbaci sve toksine posle čega se osećam preporođeno.
Koji vam je omiljeni parfem?
- Nemam omiljeni parfem, niti se vezujem za određenu notu. Volim da biram mirise prema raspoloženju i godišnjem dobu. Leti koristim cvetne mirise koji osvežavaju, dok zimi preferiram jače, sa više mistike.

Piše: Sandra A. Rilak

Foto: Nebojša Babić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lepa brena lepota