Lena Bogdanović otkriva tajnu svoje lepote

Lena Bogdanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 10/05/2012

0

Novosađanka Lena Bogdanović publiku podjednako očarava glumačkim talentom i negovanim izgledom. Na nedavno održanoj dodeli nagrada na modnoj manifestaciji „Amstel Fashion Week“ dobila je specijalnu nagradu za ličnost od stila.
Šarmantnu umetnicu, koju domaća publika zna iz filmova „Miloš Branković”, „Đavolja varoš”, „Srpski film”, „Plavi voz” i drugih, diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Uloga Alise u seriji „Žene sa Dedinja“, koja se prikazivala na „Prvoj“  televiziji, donela joj je imidž fatalne zavodnice, a lepa umetnica trenutno učestvuje u snimanju epizoda druge sezone ove popularne serije. S nestrpljenjem čeka prikazivanje novog filma Dinka Tucakovića, „Dr Rej i đavoli“, ali i odlaske na brojne festivale na kojima će film biti prikazan. U filmskom ostvarenju,koje je zatvorilo "FEST“ u Beogradu, tamnokosa glumica tumači lik Nade, sekretarice, „desne ruke“ Ratka Draževića, nekadašnjeg prvog čoveka „Avala filma“.
U razgovoru za magazin „Hello!“ kćerka novinara Duška Bogdanovića najpre govori o tome kako uživa u ritualima ulepšavanja i negovanja.
- Uživam u tim „ženskim ritualima“ koji me opuštaju. Eksperimenti sa šminkanjem su deo moje profesije. Dopada mi se kada zbog šminke ličim na lik koji glumim. Volim saradnju sa umetnicima u svojoj profesiji koji koriste lica glumice kao platno za svoja božanstvena dela. Dopada mi se kada me na nekom snimanju transformišu šminkeri i frizeri, i kada moj izgled pretvore u  nešto neočekivano. U pozorištu se koristi jača šminka, ali mi i to prija. Dopadaju mi se izrazite transformacije, i kada što manje ličim na sebe dok tumačim  neku ulogu. Privatno, kao i svaka žena, volim da se šminkam i da kupujem proizvode za ulepšavanje i negu kože. Uživam u isprobavanju, to mi je oblik relaksacije.
Da li vam je teško da skidate šminku i negujete kožu?
- Kada sam učila da se šminkam, pridržavala sam se pravila kojem me je mama naučila, a to je da lice mora da se očisti od šminke pre odlaska na počinak. Koliko god da je kasno i da sam premorena, nikada ne idem na spavanje našminkana. Najviše volim da lice očistim bebi uljem, a posle toga nanosim noćnu i antirid kremu.
Koliki je uticaj genetike na izgled, a koliko kvalitetni preparati?
- Genetika je važna. Nasledila sam kožu koja je mešovita i naginje ka masnoj. Koliko mi je muke to zadavalo u pubertetu sada mi je dobro, jer se moja koža ne bora. Takođe, nega kože mora da počne rano. Hidratacija je vrlo bitna, kao i korišćenje antirid kreme u predelu oko očiju, jer je ta zona svakoj ženi slaba tačka. Nema te genetike koja će vas poštedeti lošeg tena ako ne vodite računa o licu.
Bledi ste. Ne sunčate se?
- Imam dobar pigment, i da hoću da pocrnim, trebalo bi mi malo vremena. Ipak, izbegavam sunčanje. Poznati direktori fotografijerekli su mi da se beli ten slika bolje od tamnijeg. Osim toga, znam da nije zdravo izlagati se suncu, jer koža brže stari. Strogo vodim računa da se ne izlažem suncu i mogu da dobijem bronzani ten i kada boravim u hladu. U solarijum ne idem. Holivudske zvezde su mahom svetlog tena u filmovima, a kada ih vidimo preplanule na premijerama, reč je o kremama za samopotamnjivanje. U svetu su kampanje i štetnosti sunčanja „glasnije“ nego kod nas.
Volite li da idete u salone ili se radije sami negujete?
- Osnovnu negu kože lica radim sama. Odlazim kod frizera, ali se trudim da  stručna lica vode računa o mojoj koži. Otkrila sam nove metode i tretmane za dobar izgled: miolift, kojim se vraća tonus mišića lica koji se, inače, s godinama opušta, hemijski piling, ultrazvučno čišćenje lica, lekovite maske. Takođe, odlazim na tretmane tela, posebno u proleće, kada nam se svima nakupi voda u telu, koristim tretmane limfne drenaže, lpg i radiotalasa.
Da li vežbate?
- To je imperativ. Otkrila sam pre godinu dana novu metodu za žene - „fit curves“ - kombinaciju treninga na spravama i kardiotreninga.Treninzi su grupni i traju pola sata. To daje odlične rezultate. Svaka žena može da izdvoji toliko vremena u toku dana, a rezultat je čvrsto, ali nenabildovano telo.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Nebojša Babić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti