Dragana Katić otkriva tajnu svoje lepote

Dragana Katić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 16/05/2012

0

Da je nega lica veoma bitna Dragana Katić je naučila u tinejdžerskim danima. Njena majka nije dozvoljavala da ode na spavanje dok ne skine šminku i detaljno ne očisti lice, što ona i danas radi. Svakog jutra i svake večeri odvaja vreme koje posvećuje svom licu i telu, a redovno upražnjava masaže jer je opuštaju. Voditeljka emisije „Grand šou“ godinama važi za jednu od najlepših javnih ličnosti. Komplimenti joj imponuju, ali ona pre svega želi da bude lepa sebi, pa tek onda drugima. Da je nega svakodnevna rutina naučila je i svoje sinove Bobana i Bojana koje redovno vodi na kozmetičke tretmane.
Čemu možete da zahvalite na blistavom tenu?
- Najvažnije mi je da lice detaljno očistim što činim „Božen“ rukavicom svakog jutra i večeri. Onda nanosim hidratantnu kremu i šminku. Ponekad ostavljam vodu da je lice upije, a leti praktikujem da ga prskam kiselom vodom kojom se ponekada i umijem. Majka me je naučila koliko je bitna nega. Nije mi dozvoljavala da legnem u krevet dok ne proveri da li sam detaljno očistila lice. Davala mi je bele peškire na kojima se sve vidi. Posle čišćenja obavezno sam nanosila kremu,što i danas praktikujem. Nije bitno da li je krema od sto dinara ili hiljadu evra, važno je da je lice nahranjeno.
Pravite li ponekad sami maske za lice?
- Ne, prirodne maske sam davno prestala da koristim. Nekada sam na lice stavljala med, mleko i kantarionovo ulje. Više ne verujem u to, za mene su prirodne maske davno prošlo vreme.
Posvećujete li toliko pažnje i nezi tela?
- Naravno, s godinama sam počela redovno da ga "pilingujem", što činim jednom nedeljno, sama kod kuće. Posle tuširanja obavezno nanosim hidratantno mleko. Takođe mi je veoma bitno i da su mi stopala i dlanovi sređeni, zbog čega redovno odlazim kod manikira i pedikira. Nokti na nogama i rukama mi nikada nisu neuredni i na njima uvek imam lak. Koristim crvene nijanse, kao i karmin.
Pre nekoliko godina podvrgli ste se intervenciji zatezanja kapaka. Planirate li da ponovo odete kod estetskog hirurga?
- Zatezanje kapaka je klasičan hirurški zahvat, ali nije komplikovan. Anestezija je bolna, a sve ostalo je podnošljivo. Godine prolaze i sigurno je da ću u budućnosti uraditi još nešto, neki blaži fejslifting. Do tada nastaviću da se negujem i redovno odlazim na kozmetičke tretmane. Radim tretmane za osvežavanje lica.
Odlazite li u solarijum?
- Ove godine nijednom nisam bila, niti planiram da idem. Ranije sam išla nekoliko puta pred more da bih dobila podlogu, ali otkako sam se preselila u novi stan, boju dobijam na mojoj prelepoj terasi.
Upražnjavate li masaže?
- Već dvadeset godina idem na relaks i anticelulit masaže. Ništa ne može da me opusti kao moja maserka, masaža me regeneriše.
Na koji način se rekreirate?
- Nedavno sam počela da odlazim u teretanu. To ne činim da bih što bolje izgledala, već zbog zdravlja. Ne dižem tegove, već trčim na traci, radim vežbe za kičmu i tonus mišića. Otkako sam počela da treniram, bolje se osećam.
Koliko pažnje posvećujete kosi?
- Kosu sam prepustila rukama mog frizera. Ne pamtim kada sam je sama oprala, osim na moru. Mom frizeru Miroslavu u potpunosti verujem i on zna šta je za moju kosu najbolje.
Da li ste pobornik zdrave ishrane?
- Ne mogu da kažem da se isključivo zdravo hranim. Volim meso, ali ga nikada ne pečem na ulju, već u kesi gde pusti svoj sok. Jedem dosta povrća i voća koje obožavam.
Učite li i sinove da je nega važna kao što je vas vaša majka?
- Naravno. Bojan je dobio adolescentne bubuljice i redovno odlazi kod kozmetičara i pred spavanje nanosi losin. Bobana i Bojana sam naučila da je higijena najvažnija i da moraju da vode računa o sebi.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin