Nataša Marković otkriva tajnu svoje lepote

Nataša Marković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/05/2012

0

Glumicu rođenu u Kruševcu Natašu Marković televizijska publika ima priliku svakodnevno da vidi u reklami za platnu karticu jedne banke. Umetnica koja se proslavila ulogom Branke u seriji “Lisice”, reditelja Gorčina Stojanovića, i zablistala u popularnom filmu „Parada“, Srđana Dragojevića, pasionirani je ljubitelj putovanja. Kao studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti bila je član pozorišne trupe “Torpedo“, čiji je bila suosnivač, a kasnije je publiku osvajala hit predstavama u Beogradu. Diplomirala je glumu 1998. godine u klasi profesora Branislava Mićunovića. Upečatljive su bile njene role u filmovima „Sivi kamion crvene boje“ i „Sedam i po“, i u popularnoj seriji „Ono kao ljubav“.
Junakinja mnogih pozorišnih predstava, koja živi i radi u Beogradu, na prvi pogled privlači pažnju neobično svetlom bojom očiju i blistavim tenom.
Veoma dinamična i direktna u komunikaciji, Nataša zrači optimizmom koji prenosi na sagovornika. Iako nikada u javnosti ne priča o tome, udata je, i sa suprugom najradije putuje u zemlje trećeg sveta, uživaju u upoznavanju dalekih kultura i naroda. Ima sestru bliznakinju Oliveru koja se bavi muzikom, profesor je gitare. Nataša, koja je završila nižu muzičku školu, odsek harmonika, odlično peva, što je beogradska publika mogla da čuje u mjuziklima u kojima je učestvovala. Pored toga, ranije je bila pevačica grupe „Wroom“, sa kojom je snimila jedan album.
Za magazin „Hello!“ umetnica svetle puti, koja je igrala lik omražene Lepave u seriji „Cvat lipe na Balkanu“, govori o načinu na koji održava mladolik izgled.
Koliko vremena i pažnje pridajete šminkanju, a kolko nezi i čišćenju kože lica?
- Nisam previševešta u šminkanju, a i ne volim mnogošminke na svom licu. Volim kada sa šminkom izgledam kao da nisam našminkana. Kod nege ičišćenja mnogo sam detaljnija. Ne znam koliko bi trebalo da sam umorna uveče da mi se desi da ne skinem šminku pre spavanja.
Da li redovno idete kod kozmetičara?
- Idem na tretmane čišćenja lica nekoliko puta godišnje. Imam kozmetičarku koja koristi dobre preparate i kojoj verujem. Pošto imam osetljivu kožu postoji samo jedna maska koja mi prija i nju ponekad stavim.
Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji?
- Ne razmišljam o estetskoj hirurgiji. Malo mi je morbidno što devojčice stavljaju silikon u usta i grudi, dok im se telo još formira. Živimo u svetu koji nas presira da izgledamo savršeno, ali smo malo zaboravili na stvari koje nas ispunjavaju.
Mislite li da mladolik izgled zavisi od skupih preparata ili od zdravog načina života?
- Neke navike možete da ispravite, ali gene ne birate. Mislim da su za mladolik izgled presudni geni.
Kakav tip kože lica imate?
- Imam vrlo osetljivu kožu. Ne smem previše da eksperimentišem preparatima za negu. Kad naiđem na kozmetiku koja mi odgovara, ne menjam je.
Koliko ispunjenost i sreća može da doprinese da vam ten blista?
- Ljudima se zadovoljstvo, ispunjenost isreća vide na licu. Više blistaju oči, pa do zagledanja u ten ni ne stignete.
Umara li vas ponekad kada morate da obavite večernji ritual nege kada ste umorni?
- Gotovo nikada mi se ne dešava da odem na spavanje, a da nisam očistila lice.
Pazite li šta jedete i trenirate li?
- Prilično se zdravo hranim. Srećom, više volim da jedem zdravu hranu izahvaljujućidobrim genima, retko moram da pazim šta i koliko jedem. Volim da trčim na traci, plivam, vozim bicikl i ponekad igram tenis koji pasionirano pratim.
Pijete li mnogo tečnosti i da li to utiče na dobar izgled?
- Veliki sam ljubitelj vode. Retko pijem sokove.
Plašite li se pojave bora?
- Nemam nikakav problem sa starenjem. Mislim da su bore biografija ljudi. Verujem da je najbitnije da smo zadovoljni. To zračenje  plastični hirurzi ne mogu da vam "ugrade".
Posećujete  li ikada solarijum?
- Nikada ne idem u solarijum. Prilično mi je svetla koža, pa se najčešće sklanjam sa sunca imažem se kremama sa visokim faktorom zaštite.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Dejan Milićević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin