Ana Maljević predstavlja svoj devojački dom

Ana Maljević predstavlja svoj devojački dom

Autor: | 17/06/2012

0

Posle više od deset godina života u svom prvom devojačkom stanu, glumica Pozorišta na Terazijama Ana Maljević odlučila je da promeni mesto stanovanja i preseli se u novi dom na Vračaru u blizini Hrama svetog Save. Atraktivna umetnica svoj životni prostor pažljivo je uredila tako da se u njemu na veoma interesantan način prepliću savremeni i starinski stil. Talenat za umetnost Ana je nasledila u porodici, njen otac je poznati producent Bojan Maljević, dok je sestra Bojana već dugo jedna od najpopularnijih domaćih glumica.

Lepa brineta je pre glume zavolela balet, pa je već sa četrnaest godina otišla u Francusku gde je pohađala čuvenu baletsku školu Rossella Hightower, ali se prilikom izbora studija ipak odlučila za glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Šarmantna glumica igrala je u mnogim veoma uspešnim pozorišnim i filmskim ostvarenjima, a trenutno u matičnom pozorištu priprema predstavu Zona Zamfirova čija je premijera zakazana za jesen.

Nedavno ste počeli da pripremate novu predstavu u Pozorištu na Terazijama, o čemu je reč?

- Trenutno pripremamo mjuzikl Zona Zamfirova koji režira Kokan Mladenović. Ekipa koja radi na ovoj predstavi je velika i sjajna, glavna uloga je pripala koleginici Ivani Popović, dok ja igram jednu od Zoninih tetaka. Ta rola mi je veoma inspirativna tim pre što prvi put u karijeri igram osobu koja je starija od mene. Sećam se da sam davno na Akademiji imala priliku da radim nešto slično i tu sam pronašla inspiraciju.

Volite li da sarađujete sa Kokanom Mladenovićem?
- Sa Kokanom sam već sarađivala u predstavi Čikago koju je, takođe, on režirao. Predivno mi je da radim sa njim, naročito zbog toga što se poznajemo i bolje se razumemo. On je jedan od najboljih reditelja ovog vremena pa mi je drago što sam u ekipi ovog projekta.

Zbog čega je premijera odložena za oktobar iako je prvobitno trebalo da bude 30. maja?
- Zbog velikog obima posla odlučeno je da se premijera pomeri za jesen. Muzika koju je komponovao Marko Grubić je uzbudljiva. Biće to Zona Zamfirova potpuno drugačija od one koju ljudi zamišljaju dok čitaju knjigu i znatno drugačija od popularnog filma. I pored toga što je premijera pomerena, radili smo punom parom do kraja maja, a početkom septembra nastavljamo sa pripremama.

Da li vam je bilo teško da za potrebe predstave savladate niški dijalekt?

- Kao tetka Magda uglavnom se držim književnog niškog jezika koji je lakši i razumljiviji. Uloge tetki su komične i po tome što se služe i nemačkim, francuskim, pa i engleskim jezikom koji zapravo ne govore. Većina glumaca ima zadatak da govori izvornim niškim, što je znatno teže i zahtevnije.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti