Ana Mitić otkriva tajnu svoje lepote

Ana Mitić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 17/06/2012

0

Pored brojnih obaveza koje podrazumevaju realizaciju centralnih informativnih emisija, šarmantna voditeljka "Vesti" na televiziji "Prva" Ana Mitić brižna je supruga i majka dvogodišnjeg sina Strahinje. Lepa crnka, zahvaljujući suprugu Vladanu, direktoru televizije „Kopernikus“, uspeva da uskladi poslovne i porodične obaveze. Vremena ima i za sebe i za ulepšavanje. S obzirom da svakodnevno koristi televizijski mejkap, privatno se ne šminka i voli da joj koža lica bude dobro očišćena. Redovno upotrebljava gel za čišćenje lica "Uriage", koji sadrži cink ibakar, a starenja i bora se ne plaši. U razgovoru za magazin "Hello!" Ana ističe da je svaka žena lepa ako se neguje. Kao devojka često je eksperimentisala sa frizuramai bojom kose. Bila je plava i crvenokosa, a sada neguje prirodnu boju kose. Otkako je rodila Strahinju, zrači posebnim sjajem, a trčanje za mališanom joj je trenutno jedina fizička aktivnost. Posle porođaja nema problema sa celulitom, ide na masaže, a jedini porok joj je čokolada.
Koji su vaši jutarnji i večernji kozmetički rituali?
- Zbog posla svakodnevno koristim tešku šminku, tako da mi je najvažnije da kožu dobro očistim. Ujutru i uveče lice čistim "Uriage" gelom sa cinkom i bakrom. Kada se probudim, nanosim hidratantnu, a uveče vitaminsku kremu. Svakog dana koristim i kremu od belog luka koju mi je nabavila moja koleginica i drugarica Aleksandra Gudelj.
Koristite li narodne recepte za lepotu?
- Ne koristim redovno, ali preporučujem mekinje ili sodu bikarbonu kao odličan piling.
Plašite li se bora?
- Strašnije je biti zapušten nego izboran. Ne plašim se ni bora ni starenja. Sve je to sastavni deo života i u svakom životnom dobu žena je lepa ako je negovana.
Da li ste nekada imali probleme sa kožom lica?
- Imala sam probleme, a pošto nisam reagovala pravovremeno, oporavak je bio dugotrajan. Išla sam kod kozmetičara svakog drugog dana, a kod kuće sam morala neprekidno da mackam kremice. Od tada izuzetnu pažnju posvećujem čišćenju lica. Obožavam slatkiše, a čokolada,koju jedem svakodnevno, od lica mi napravi pravi džumbus zbog čega dobijam kritike od mojih šminkerki.
Šta od šminke koristite svakog dana?
- Koristim tečni puder, maskaru, malo bronzera i labelo.
Koji tonovi senki i karmina vam se najviše dopadaju?
- Najlepše mi stoje senke boje zemlje i crna. Imam sreću da radim u jednoj ozbiljnoj televizijskoj kući, šminkaju me profesionalni šminkeri i iznenađujuće je kako lepo može da izgleda svaka boja senke. Od ruževa, koristim boju mesa, a češće se odlučim za neki providan sjaj ili labelo.
Kako negujete kosu?
- O mojoj kosi brine odličan tim iz studija "Prostor". Imam sreće jer mi kosa nije oštećena i ne farbam je, pa i ne traži da se previše bavim njome.
Eksperimentišete li bojom i oblikom frizure?
- Zbog posla kojim se bavim, o mom izgledu brinu stilisti. Kada sam bila mlađa, volela sam da se transformišem na taj način pa sam bila plava, crvenokosa. Sada imam svoju, prirodnu boju kose.
Bez kog kozmetičkog preparata ne možete?
- Pravi sam zavisnik labela.
Imate probleme sa celulitom?
- Neverovatno, ali posle porođaja, celulit je nestao. Verovatno je razlog tome pravilna i redovna ishrana, puno tečnosti i više fizičke aktivnosti. Uz sve to, dodala sam i masažu. Pored posla i obaveza kod kuće, druženje sa Strahinjom ,koji je veoma živahno dete, doprinosi mojoj rekreaciji.
Da li se zdravo hranite, šta se obavezno nalazi na vašem meniju?
- Trudim se da se zdravo hranim, ali to nije uvek moguće s obzirom na današnji tempo življenja. Dešava se da obrok zamenim grickalicama jer nemam vremena da sednem i ručam. Bez čokolade ne mogu.
Jeste li uvek zadovoljni odrazom u ogledalu?
- Kao i svaka žena, uvek sebi nalazim manu. Treba prihvatiti i voleti sebe, sa svim manama i vrlinama.
Koliko Strahinja utiče na vaš blistavi izgled?
- U ženi se nešto promeni kada dobije dete. Niste ni svesni koliko ljubavi imate u sebi dok ne dođe to malo stvorenje koje vam je sve na svetu. Sama pomisao na njega izmami mi osmeh. Kada je čovek srećan i zadovoljan, onda zrači, tako je i sa mnom.
A ljubav?
- Bez ljubavi nema života. Kada ima ljubav i poštovanje čoveka do koga joj je stalo, žena je ispunjena. Stabilna porodica daje snagu za sve. Često kažem: "Samo da smo živi i zdravi".
Koji je najlepši kompliment koji ste dobili i od koga?
- Moj sin mi je pre nekoliko dana, sa najlepšim osmehom, rekao: "Mama 'epa".

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Ana Mitić lepota