Jelisaveta Orašanin otkriva tajnu svoje lepote

Jelisaveta Orašanin otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 04/07/2012

0

Zvezda veoma gledane serije „Vojna akademija“ Jelisaveta Orašanin osvaja svojim svežim i negovanim izgledom. Atraktivna umetnica, koja preferira prirodni izgled i šminku na lice nanosi uglavnom za večernje izlaske, ima svoje „rituale“ što se nege lica tiče.
Glumica, koja je debitovala tumačeći glavnu ulogu u filmu „Zduhač znači avantura“, ima vitku figuru, duge noge i besprekoran ten. Junakinja pozorišnih predstava „Divan dan“ i „Pakovana devojka“ trenutno se priprema za snimanje nastavka serije „Vojna akademija“, reditelja Dejana Zečevića, u kojoj igra kadetkinju Roksandu.
Emotivna partnerka glumca Vuka Kostića poznata je kao zaljubljenik u sport i nekoliko puta nedeljno trenira sa instruktorom. Smatra da je žena uvek lepa kada je zadovoljna, zaljubljena, nasmejana, pozitivna i srećna u odabiru zanimanja kojim se bavi.
Predstojeće mesece iskoristiće i za letnji odmor, na kome planira da bude dva meseca, ako je posao ne bude vezivao za prestonicu Srbije.
Za magazin „Hello!“ govori o načinu na koji se neguje, svom stavu prema estetskoj hirurgiji i pripremama pred odlazak na godišnji odmor.
Pridajete li mnogo vremena i pažnje izgledu? Koliko se šminkate, a koliko negujete?
- Šminkam se uglavnom za noćne izlaske i za to mi je potrebno oko desetak minuta. Stalo mi je da lepo izgledam. Oduvek sam nezi pridavala veliki značaj. Uvek sam volela da kupujem mirišljave kreme, kupke, losione za telo.
Da li vam dnevna nega lica oduzima mnogo vremena i kakvi su vaši „rituali nege“? Od kojih koraka se sastoje?
- Svakog dana po pet minuta ujutru i uveče „Vichy“ penom za čišćenje ili mokrim tuferom i vazelinom skidam šminku. Sledeći korak u negovanju je tonik za čišćenje i osvežavanje kože lica, a posle toga tretman termalnom vodom. Na kraju, u zavisnosti od toga koje je doba dana, nanosim kremu za lice. To je poslednji korak u negovanju kože lica.
Stavljate li često maske na lice i idete li redovno kod kozmetičara? Volite li domaće ili kupljene maske?
- Kod kozmetičara idem jednom u tri meseca. Nemam naviku da stavljam maske.
Kakav je vaš stav prema estetskoj hirurgiji? Šta mislite o mezoterapiji lica i popunjavanju bora hijaluronskom kiselinom?
- Nemam ništa protiv, ali ne treba preterivati u tome.
Mislite li da svež izgled više zavisi od skupih kozmetičkih preparata, zdravog načina života ili genetike?
- Zdrav način života je na prvom mestu, a skupe kreme pomažu da se odloži pojava neke bore. Mada, po mom mišljanju, genetika je presudna.
Da li ste nekada partneru Vuku Kostiću davali savete u vezi s negom?
- Sklon je da mu i na letovanju i na zimovanju lice izgori od sunca. Tada oboje koristimo kreme sa zaštitnim faktorom.
Vodite li računa o ishrani i trenirate li redovno?
- Trudim se da vodim računa o ishrani i treniram tri puta nedeljno sa ličnim trenerom.
Pijete li mnogo tečnosti i mislite li da to utiče na dobar izgled kože?
- Masaže i konzumiranje dva litra vode tokom dana sigurno pomažu dobrom izgledu, naročito pred odlazak na more. Trudim se da pijem tečnost što više mogu.
Posećujete li solarijum i šta mislite o modi preplanulih tela?
- Ranije sam išla u solarijum, ali nikad nisam bila preplanula usred zime, i to ne volim. Nažalost, ili na sreću, postala sam alergična na solarijum, pa sam u potpunosti prestala da idem.
Koristite li neke suplemente?
- Pijem „ekomer“, vitamin C i omega 3 svaki dan.
Koji parfem koristite?
- Već devet godina koristim „Lacoste pour femme“. Mnogi su počeli da me povezuju sa tim parfemom. Kad osete da ga neko ima, odmah pomisle na mene.

Intervju: Nadežda Jokić

Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti