Bojana Ordinačev otkriva tajnu svoje lepote

Bojana Ordinačev otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 18/07/2012

0

Mlada i uspešna glumica Bojana Ordinačev, otkako je stekla afirmaciju, na listi je najlepših devojaka domaćeg javnog života. Umetnica, dugogodišnji član pozorišta „Boško Buha“ ostvarila je zapaženu karijeru i u Hrvatskoj, a lepota, harizma i energija kojom osvaja veoma su doprinele njenom uspehu. Talenat koji poseduje od neprocenjive je vrednosti, ali osmeh je taj kojim razoružava. Rođena Novosađanka prilično vodi računa o svom izgledu. Redovno odlazi u kozmetički i frizerski salon, opuštaju je masaže, a radi i na svojoj psihi, jer smatra da lepota dolazi iz duše.
Koliko vam je nega bitna?
- Moj posao zahteva posebnu negu, ali i da se ne bavim glumom, vodila bih računa o svom izgledu. Važno je negovati sebe, kako spolja tako i iznutra. Rad na psihi je neophodan jer sve ide iz glave. Ako sam nervozna ili umorna, ako mnogo radim i nemam vremena za odmor, to se vidi na mom licu. Zato se trudim da koristim što kvalitetniju kozmetiku jer svojoj koži želim da pružim najbolje što mogu.
Jeste li već dugo verni jednoj kozmetičkoj kući ili menjate preparate različitih brendova?
- Ranije sam isprobavala razne preparate i moje lice tada nije dobro iygledalo. Već tri godine koristim proizvode francuske kozmetičke kuće „Joel Sioko“ kojima sam prezadovoljna. Inače, četiri puta godišnje odlazim na takozvani grand tretman. Reč je o manuelnom tretmanu, ručnom masažom mi u lice utrljavaju ulja na bazi bilja, nema veštačkih preparata sa konzervansima, niti mehanike. Na taj način lice hranim prirodnim supstancama. Jednom mesečno odlazim na čišćenje lica, a u međuvremenu idem na razne masaže i maske.
Koliko vremena provodite ispred ogledala?
- Nisam od onih koje će se dugo ogledati u ogledalu. Pogledam se ujutru kada ustanem da vidim kako mi izgledaju obrve, potom se umijem, očistim kožu losionom, nanesem dnevnu kremu i antirid. Uveče ponovim taj isti proces. Ukoliko sebe dovoljno volite, ništa vam nije teško da uradite.
Da li se na moru izlažete suncu i koji faktor zaštite koristite?
- Kada je o licu reč, koristim „Avene Protection“ faktor pedeset, a za telo „Clarins“ zaštitni faktor dvadeset. Nisam od onih koji se izlažu suncu samo da bi pocrneli i imali boju još pet dana posle povratka sa mora. Čuvam svoju kožu i pored toga lepo pocrnim. Ne treba se previše sunčati, naročito lice jer koža stari od sunca. U Holivudu ne vidite glumicu koja je preplanula, sve one čuvaju svoj ten i većina njih je aristokratski bela.
Godinama ste plavuša, da li je zbog farbanja vašoj kosi potrebno specijalno tretiranje?
- Jednom mesečno odlazim u Novi Sad na farbanje korena kose kada mi stavljaju razna pakovanja, a svakih šest meseci izvlačim pramenove. Prirodno sam tamnosmeđa, ali tu boju nisam videla već petnaest godina. Frizeri su me razmazili, pa od petnaeste godine kosu nisam oprala kod kuće. U Beogradu imam salon u koji redovno odlazim na feniranje. Moja  kosa je talasasta, ali ja volim da je ravna. Trudim se da je maksimalno zaštitim, naročito leti. Koristim „Kerastas“ šampon, pakovanje i sprej za zaštitu kose.
Šta obavezno nosite u neseseru?
- „Chanel“ hidrant za usne, parfem koji imam kod kuće od sto mililitara u neseseru je bočica od trideset, papirne maramice i kremu za ruke.
Koji vam je omiljeni parfem?
- Obožavam parfeme i o njima bih mogla da pričam naredna dva dana. Omiljeni letnji mirisi su mi „Estee Lauder Bronze“ i „Elizabet Arden Green Tea“. Ne bih mogla da definišem koju mirisnu notu volim, nekada mi se dopadaju freš, nekada pomalo sladunjavi. Parfem kupujem tako što ga osetim i zaljubim se u taj miris.
Prijaju li vam masaže?
- Obožavam masaže. Pred leto idem na anticelulit, a izuzetno mi prijaju relaks. Bile su mi neophodne posle nedavne premijere predstave „Iza kulisa“ u pozorištu „Boško Buha“. Naporno smo radili tako da su mi te relaks masaže izuzetno prijale.
Volite li duže ili kraće nokte?
-Ruke non-stop mažem i majka me često opominje zbog toga. Slušam savet starijih žena da ruke prve stare i zbog toga prilično vodim računa o njima. Mažem šta god mi dođe pod ruku, nije bitno koja je krema. Volim kraće nokte, dužina tačno iznad prsta i uvek su mi namazani, obožavam boje. Ovog leta koristim „Chanel Blue Boy“.

Intervju: Sandra A. Rilak
Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin